Film Angeline Jolie
0

Uloga Srbina pripala Sarajliji Goranu Kostiću

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Glavna muška uloga u filmu kojeg režira Angelina Jolie pripala je bh. glumcu Goranu Kostiću, koji već godinama živi i uspješno radi u Velikoj Britaniji, piše Blic.

Goran Kostić je malo poznat u ovdašnjoj javnosti, iako je često sarađivao sa proslavljenim glumcima, a i pojavljivao se u mnogim poznatim filmovima kao što su "The Hunting Party" sa Richardom Gereom, zatim "Taken" sa Liamom Neesonom, ali i u BBC-jevoj sapunici "East Enders".

Kostić je rođen u Sarajevu 1971. godine i aktivno se bavi glumom od 1995. godine. Glumu je studirao na jednoj londonskoj akademiji, te je svoj život i organizirao u Velikoj Britaniji i ostao tamo raditi, mada je u većini filmova i serija glumio osobe s prostora bivše Jugoslavije.

U rediteljskom prvjencu Angeline Jolie, Kostić će tumačiti lik Srbina, koji se neposredno pred početak rata u BiH zaljubljuje u mislimanku, čiji lik tumači također bh. glumica Zana Marjanović.

Zana i Goran su tokom prošle i ove sedmice snimili uvodne scene, koje prikazuju kako se mladi par upoznao, kako su proticali bezbrižni dani njihove ljubavi, prije početka ratnih stradanja, objavio je Blic.

Kostić je snimio dobar dio scena i sa Radetom Šerbedžijom i Nikolom Đuričkom, a cjelokupna ekipa uskoro dolazi u BIH, gdje će biti nastavljeno snimanje.

Podsjećamo, Gavrilo Grahovac, zamjenik premijera Federacije Bosne i Hercegovine i federalni ministar kulture i sporta, nedavno je poništio odobrenje za snimanje rediteljskog filma Angeline Jolie.

No, nakon što je Udruženje za razvoj filmske znanosti "Scout" u Federalno ministarstvo kulture i sporta dostavilo scenarij filma "Untitled Love Story" i zahtjev za odobrenje snimanja filma na navedenim lokacijama, ministar je potpisao novo odobrenje.

Angelina Jolie je također istakla da će doći uskoro u Sarajevo kako bi razgovarala sa ženama žrtvama rata i objasnila im da njena priča uopće ne umanjuje ratne traume i strahote koje su preživjele u tom periodu.