Uz Pottera i Konferenciju životinja
0

VIDEO / U Cinema Cityju gledajte Prvog osvetnika i Tucker i Dale protiv zla

Sarajevo-x.com
Nakon što su projekcije 17. Sarajevo Film Festivala protekle sedmice privukle veliki broj ljubitelja vrhunskih filmskih ostvarenja, multipleks Cinema City za novu filmsku sedmicu najavljuje otvaranje trenutno najgledanijeg filma sa američkih kino blagajni te nove urnebesne komedije, kao i početak pretprodaje ulaznica za drugi Birthday Party 4. augusta uz svjetsku premijeru novog SF spektakla.

Program multipleksa Cinema City nakon bh. premijere u specijalnoj projekciji programa Teen Arena 17. SFF-a od 29. jula predvodi stripovski spektakl "Prvi osvetnik: Kapetan Amerika".

U pitanju je visokoprofilna filmska ekranizacija jednog od najpopularnijih super junaka izdavačke kuće Marvel, koji je nastao još davne 1941. godine, a od tada prodat u više od 210 miliona primjeraka širom svijeta i preveden na čak 75 jezika. Spektakl koji je proteklog vikenda sa prvog mjesta američke top liste skinuo do tada nedodirljivi fantazijski spetakl "Harry Potter i darovi smrti: Drugio dio" sa trodnevnom zaradom od preko 65 miliona dolara rediteljski potpisuje vrlo iskusni autor Joe Johnston, kreator još jednog stripovskog spektakla "The Rocketeer" te blockbustera "Jumanji" i "Jurski park III", dok popularnog heroja na velikom ekranu oživljava mladi ljepotan Chris Evans, proslavljen ulogom drugog super junaka Johnnyja Storma u serijalu "Fantastična četvorka". U sporednim ulogama spektakla, koji je podjednako oduševio i kritiku i publiku, gledamo mladu ljepoticu Hayley Atwell, dobitnika Oskara Tommyja Lee Jonesa te vječitog negativca i junaka blockbuster serijala "The Matrix" Australijanca Huga Weavinga.

Radnja počinje za vrijeme Drugog svjetskog rata kada se neugledni, ali hrabri mladić Steve Rogers prijavljuje za eksperimentalni program koji će ga pretvoriti u super vojnika poznatog pod imenom Kapetan Amerika. Kao prvi super junak, Rogers će udružiti snage s Buckyjem Barnesom i Peggy Carter i povesti rat protiv zle organizacije HIDRA, koju predvodi zlikovac Crvena lobanja...

Ljubitelji dobre zabave dolaze na svoje 28. jula sa otvaranjem urnebesne horor komedije "Tucker i Dale protiv zla". Riječ je o debitantskom igranom ostvarenju mladog glumca i reditelja Elija Craiga u kojem u naslovnim ulogama gledamo presmješni dvojac koga čine Alan Tudyk, junak britanskog klasika "Smrt na sprovodu" te TV zvijezda Tyler Labine, koji se proslavio u kultnoj komediji "Zack i Miri prave porno film". U filmu koji obiluje scenama eksplicitnog nasilja i seksa, te se kao takav ne preporučuje mlađima od 16 godina, u sporednim ulogama gledamo mlade ljepotice Katrinu Bowden i Chelan Simmons.

Tucker i Dale su zapravo dva miroljubiva provincijalca iz Zapadne Virginije. Kad dođu u kontakt sa osmero studenata na proljetnom raspustu, pokreće se niz događaja na koje niko nije bio spreman. Učenici im se žele osvetiti, a njih dvojica vjeruju da su sklopili pakt o samoubistvu. Unaprijed stvoreni zaključci i nesporazumi gomilaju se zajedno sa stravom i razdraganošću.

Od 29. jula Cinema City na repertoar u dvoranu 1 vraća blockbuster fantazijski spektakl "Harry Potter i darovi smrti: Drugi dio 3D", koji je u prvih 10 dana prikazivanja samo na američkim kino blagajnama inkasirao gotovo 250 miliona dolara, te sinhronizovanu animiranu komediju "Konferencija životinja".

Cinema City od 28. jula počinje pretprodaju ulaznica za proslavu drugog rođendana. U saradnji sa partnerom Coca Cola, Cinema City je pripremio i iznenađenje za sve posjetitelje 4. augusta sa posebnim rođendanskim combo paketom u kojem će ulaznicu, kokice i Coca Colu moći kupiti po cijeni od samo 6 KM za sve projekcije te provesti još jedan nezaboravan dan u svom omiljenom multipleksu uz najveće filmske hitove.

Za proslavu drugog rođendana Cinema City obezbijedio je i svjetsku premijeru SF spektakla "Planet majmuna: Postanak", visokoprofilnog prequela holivudskih klasika iz 1968. i 2001. godine u kojem naslovnu ulogu igra junak kritičarskog favorita "127 sati" te blockbuster serijala "Spider-Man" James Franco.

Cinema City još jednom podsjeća na novu uslugu telefonskih rezervacija ulaznica na već dobro poznati broj telefona 033 567 267 svakim radnim danom od 10 do 13 sati. Ulaznice se mogu rezervisati najviše dva dana unaprijed, a moraju se preuzeti najkasnije pola sata prije projekcije filma.

Sve informacije o proslavi drugog rođendana, terminima prikazivanja aktuelnih naslova na repertoaru, uslugama StudID ulaznica svakog ponedeljka, te uslugama multipleksa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba. Informacije o programu multipleksa i uslugama korisnici mogu dobiti i putem info telefona: 033 567 288.