Film/TV
0

Svjetska premijera blockbustera "Paklene ulice 6" u bh. kinima

Una film, nova distributerska kompanija koja je od 1. maja počela djelovati kao zastupnik United International Pictures (UIP) za teritoriju cijele Bosne i Hercegovine na repertoar domaćih kina 23. maja donosi novu svjetsku premijeru, ovaj put nastavka akcionog blockbuster serijala "Paklene ulice 6" (Fast Furious 6).

Akcioni serijal studija Universal nastao je davne 2001. godine originalnim filmom Roba Cohena, koji je na velikom ekranu predstavio ekipu novih akcionih junaka Hollywooda u kojoj su bili Vin Diesel, Paul Walker, Michelle Rodriguez i Jordana Brewster, a zahvaljujući vrhunskim automobilskim potjerama i žestokoj akciji film je doživio kultni status među mlađim generacijama gledatelja te zaradu od preko 200 miliona dolara sa svjetskim kinoblagajnama.

Nakon toga su snimljena još četiri nastavka od kojih je režiju posljednja tri radio mladi i izuzetno talentovani tajvanski reditelj Justin Lin. Serijal koji je do sada na svjetskim kinoblagajnama ostvario zaradu od 1,6 milijardi dolara donosi novi nastavak koji ponovo režira Lin, a u kojem su se okupile sve originalne i nove zvijezde serijala te nova imena Hollywooda u žanru akcije. Tako ćemo na velikom ekranu u spektaklu koji obećava do sada neviđenu akciju i uzbuđenje zajedno gledati, pored već spomenutih najvećih imena serijala Dwayne The Rock Johnsona, Tyrese Gibsona i Ludacrisa, ljepotice Elsu Pataky i Gal Gadot te junakinju akcije "Izdaja" i borilačku zvijezdu Ginu Carano i sjajnog Britanca Lukea Ewansa, koji se proslavio ulogom Aramisa u novoj verziji klasika "Tri mušketira".

Otkako su Dom i Brian izveli pljačku u Riju, srušili carstvo najvažnijeg čovjeka i odnijeli 100 miliona dolara, naši heroji su živjeli raštrkani po cijelom svijetu. Ali nemogućnost da se vrate kući i život u bjekstvu čine njihove živote nekompletnim. U međuvremenu, Hobs prati organizaciju smrtonosnih vozača, profesionalnih ubica u više od 12 zemalja. Njihovom vođi pomaže drugi čovjek organizacije, što će se ispostaviti da je Domova ljubav za koju je mislio da je mrtva, Leti. Jedini način da se zaustavi ova kriminalna banda jeste da se oni nadmudre na ulici, zbog čega će Hobs zamoliti Doma da okupi svoj elitni tim u Londonu. Isplata? Pomilovanja za sve njih kako bi mogli da se vrate svojim kućama i porodicama...

Una film je omogućio da projekcije blockbustera "Paklene ulice 6" počnu 23. maja u multiplexima Cinema City u Sarajevu, Palas Banja Luka teu FC Ekran Zenica, u isto vrijeme kada i na repertoaru američkih i svjetskih kina. Već od 06. juna na repertoare kina Una film donosi novi akcioni spektakl Michaela Bayja, tvorca blockbustera "Armageddon" i "Loši momci", pod nazivom "Znojem do love" (Pain and Gain), u kojem gledamo novi sjajni glumački dvojac koji čine Mark Wahlberg i Dwayne The Rock Johnson.