Repertoar Cinema Cityja
0

VIDEO / Stiže dugoočekivani horor "Strava u ulici Brijestova"

Sarajevo-x.com
Planetarni fenomen "Seks i grad 2" zavladao je i glavnim gradom BiH. Projekcije drugog nastavka filmskog serijala nastalog prema popularnoj TV seriji posjetilo je preko 2.000 pripadnica ljepšeg spola u još jednom rekordnom vikednu u kojem je multiplex Cinema City imao preko 5.000 gledatelja na svim najaktuelnijim filmskim naslovima.

Romantična komedija "Seks i grad 2" predvodit će program Cinema City i u novoj filmskoj sedmici od 10. juna kada na repertoar stiže i najočekivaniji horor sezone "Strava u ulici Brijestova".

Modernu adaptaciju kultnog horor klasika Vesa Cravena iz 1984. godine koji je proizveo jednog od najpoznatijih filmskih likova žanra, legendarnog Freddyja Kruegera potpisuje mladi američki autor Samuel Bayer, tvorac čuvenih video spotova grupe Metallica, dok čuvenog ubicu iz snova nakon Roberta Englunda preuzima Jackie Earl Haley, junak "Čuvara" i "Zatvorenog ostrva" .

Glumačku ekipu filma koji je samo na američkim kino blagajnama ostvario zaradu od gotovo 70 miliona dolara zaokružuju mlade zvijezde Kyle Gallner, Rooney Mara i Kattie Cassidy.

U novoj filmskoj ekranizaciji legendarni serijski ubica svojom čuvenom rukavicom sa četiri oštrice ponovo ubija ljude u snovima, što rezultira njihovom smrću u stvarnom životu. Ovaj put saznaćete priču o tome kako je zapravo nastala Strava u ulici Brijestova...

Cinema City najavljuje najavljuje i pravi spektakl za BH premijeru plesnog spektakla "Streetdance" koja će se održati 17.juna u 20:30 sati u dvorani 1. Pred projekciju filma koji je prije nekoliko sedmica otvoren na prvom mjestu top liste britanskih kino blagajni sa zaradom od gotovo 3 miliona dolara svi fanovi među mlađim generacijama vrlo popularnog uličnog plesa imaće priliku uživati u performansu plesnih grupa "PARKOUR FREE RUN UNLIMITED CREW", "AVANT GARDE" i "FRESH GENERATION" pobjednika Streetdance takmičenja održanog na trgu BBI 29. maja, a u maloj nagradnoj igri putem grebalica osvojiti poklon bonove za kupovinu u BBI Centru.

Pretprodaja ulaznica za premijeru "Street dance" kreće 10.juna na blagajnama multiplexa.

Od 17. juna Cinema City najavljuje početak prikazivanja sjajnog akcionog trilera "22 metka". Film u kojem u naslovnoj ulozi gledamo velikog francuskog glumca Jeana Renoa u kinima susjedne Hrvatske u proteklih je par sedmica imao gotovo 10.000 gledatelja a pretprodaja ulaznica za ovu vrhunsku akciju na blagajnama multiplexa kreće 15. juna.

Sve infomacije oko termina prikazivanja hitova "Seks i grad 2", "Strava u ulici Brijestova", "Princ Perzije: Pijesak vremena", i titlovane i sinhronizovane verzije animirane komedije "Shrek sretan zauvijek" te premijere filma "Streetdance" svi zainteresovani mogu dobiti putem web stranice www.cinemacity.ba gdje se mogu prijaviti za sedmični newsletter te putem info telefona: 033 567 288.