Film/TV
0

"Star Wars" saga u samo 20 minuta

Sarajevo-x.com
Legendarni filmski redatelj George Lucas dao je dozvolu da se njegovo remek djelo "Star Wars" saga koja traje ukupno 13 sati, prikaže u 20-minutnoj pozorišnoj verziji.

Naime, britanska producentska kuća Britain's Reduced Shakespeare Company koja je poznata po pozorišnoj postavci 37 Bardovih drama u samo 97 minuta, te mnogih drugih remek djela odabrala je filmsku sagu "Star Wars" za svoj novi projekat.

"Ovo je moj životni san. U samo 20 minuta bit ću Jabba the Hutt, Jar Jar Binks, Darth Vader i Anakin Skywalker" -izjavio je Adam Long jedan od osnivača Britain's Reduced Shakespeare Company, koji će napisati, režirati i glumiti u ovoj neobičnoj pozorišnoj predstavi, zajedno sa još dvoje glumaca. "Svi vole ' Star Wars', ali ja ih naprosto obožavam."

Long je obećao da neće izostaviti nijedan ključni trenutak iz sage poput prelaska Anakina Skywalkera na mračnu stranu, spašavanje princeze Leiae iz Carstva, te gradnju nove Zvijezde smrti.

Lucasova produkcijska kuća Lucasfilm odobrila je skraćenu humorističnu verziju ovog kultnog filmskog ostvarenja, koja će svoju premijeru doživjeti krajem augusta u Velikoj Britaniji.