Zbog Trifunovića u majici 'SaraJovo'
0

Srbi pozivaju na bojkot filma "Montevideo, Bog te video"

Sarajevo-x.com
Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com
Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com
Većina srbijanskih listova jutros je na naslovnim stranama objavila "skandaloznu" vijest: "Sergej Trifunović u majici s likom Jovana Divjaka". Objasnio je odmah glumac Blicu da mu je "podvaljeno" odnosno da on i nije znao da je nosio majicu s likom penzionisanog generala Armije BiH.

Srbijanski Press objavio je tekst pod naslovom "Trifunoviću, Bog te video: Sergej brani ubicu Srba!", u kojem su naveli kako se glumac družio s hostesama i šetkao u majici s likom Divjaka, koji je uhapšen u četvrtak navečer u Austriji, najvjerovatniji po potjernici koju je za njime raspisala Srbija, a u vezi slučaja Dobrovoljačka iz 1992. godine.

Press navodi da je Trifunović, prije nekoliko godina, u jednom intervjuu govorio o zločinima nad Srbima koji prolaze nekažnjeno, stoga je još više začuđujuće što je obukao majicu na kojoj je osim lika Divjaka bilo napisano SaraJovo.

No, Trifunović je već ranije istakao da on nije znao ko je na toj majici, te da mu ju je neko dodao, a on samo obukao ne gledavši uopće.

"Izvinjavam se ako sam ovim aktom bilo koga povredio, zaista nije bilo namere", obratio se Trifunović srpskoj naciji prenosi Tanjug.

I srbijanski Kurir je na naslovnoj strani donio priču o Trifunoviću u majici s likom Divjaka, a naslov je "Skandalozno: Sram te bilo".

Žustre rasprave u Srbiji je izazvala fotografija koju je načinio novinar portala Sarajevo-x.com, a na Facebooku je čak otvorena i grupa kojom se traži bojkotovanje filma Dragana Bjelogrlića, "Montevideo, Bog te video", u kojem je Trifunović ostvario sporednu ulogu načelnika Komatine.

"U opisu grupe se navodi da treba bojkotovati film zbog toga što je Trifunović nosio majicu s likom Jovana Divjaka, te da je "zloglasni portal Sarajevo-x.com jedva dočekao to da objavi".

Grupa broji nešto više od 500 ogorčenih članova koji ne žele vidjeti niti jednu scenu iz tog filma.

Također, paljanski web-site pozvao je na bojkot filma koji bi na Palama trebao biti premijerno prikazan u ponedjeljak i utorak. Paljanski portal je također zatražio i "reakciju nadležnih i izvinjenje glumca Trifunovića".

Inače iz Bjelogrlićeve produkcijske kuće Intermedia network su naveli da Trifunović nije došao u majici s likom Divjaka na premijeru, već ju je najvjerovatnije kasnije obukao.

"Uostalom, to je njegova lična stvar i njegov lični nastup", navodi se u saopćenju produkcijske kuće, objavio je Press.