Film/TV
0

Specijalna prilika za fanove serije "Sex and the City"

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Fanovi Carrie Bradshaw i ekipe su oduševljeni. Za 24.000 dolara njujorška putnička agencija nudi fanovima serije "Seks i grad" priliku da žive životima glavnih likova ove tv serije.

Tako će im biti omogućeno nošenje luksuznih cipela i torbica, pristup luksuznim banjama, te ispijanje koktela na poznatim lokacijama, prenosi Reuters.

"Skoro lansiranje "Sex and the City" filma povećalo je interesovanje za ovakav show," izjavila je Joanne Konstantinakos, osnivač kompanije "Destination On Location" koja nudi ovu turneju.

"'Sex i grad' je odlična šansa jer je serija postala globalni fenomen, pa ne morate biti u New Yorku da biste je pratili," tvrdi ona. Prvi zainteresovani klijent za turneju bila je jedna dama iz Singapura. Gosti ovog četverodnevnog aranžmana imat će pristup robnoj kući Saks Inc, te butiku Patricije Field, dizajnerke i stilistkinje koja kroji odjeću za zvijezde serije.

Večere u slavnim restoranima kao što je Balthazar i Pastis takođe su uračunate, kao i izlazak u klub Bungalow 8 i druge ekskluzivne noćne klubove.

Gosti će moći da izaberu šta će raditi u popodnevnim satima, vodeći se svojim omiljenim karakterom iz serije. Tako će fanovi Charlotte moći otići u draguljarnicu Tiffany & Co i na izložbu umjetničkih radova, dok će oni koji više vole promiskuitetnu Samanthu kupovati na Madison Aveniji i posjetiti sex shop.

Početak prve turneje predviđen je za 29. maj, a uključivat će i gledanje filma čija je promocija 30. maja naveče. Turneje će obuhvatati od osam do dvanaest ljudi, a trajat će do 16. novembra.

Ova putnička agencija planira još neke projekte ove vrste, kao što su turneje bazirane na filmu "Lord of the Rings" koje bi uključivale putovanje na Novi Zeland, gdje je film i sniman.