Po istinitoj priči
11

Sonyjev film "Gran Turismo" stiže u augustu naredne godine

D. B.
Sonyjev nadolazeći film "Gran Turismo" u kinima će se pojaviti ranije nego što se očekivalo.

Prema novom izvještaju Dedlinea, film "Gran Turismo" u kina stiže 11. augusta 2023. godine. Režiser filma je Neill Blomkamp, a priča je bazirana na istinitim događajima. Govori o tinejdžeru koji je osvojio brojna Nissanova takmičenja u igri Gran Turismo, a koji je ostvario svoj san da postane profesionalni vozač trkaćih automobila. Vjerovatno je riječ o nekome iz GT Akademije, koja omogućava profesionalnim igračima Gran Turisma da se priključe stvarnom trkaćem timu koji je Nissan sponzorisao od 2008. do 2016. godine. Informacija o glumačkoj postavi zasad nema.

Film "Gran Turismo" je samo jedna od mnogih adaptacija PlayStation igara na kojima se trenutno radi kako bi se pojavile na velikim i malim ekranima.

Netflix snima seriju "Horizon Zero Dawn", a streaming servis Peacock priprema seriju "Twisted Metal". HBO je završio snimanje serije "The Last of Us" prošle sedmice, a ona se očekuje naredne godine. Sony je najavio film "Ghost of Tsushima" te radi na seriji "God of War" u saradnji s Amazonom.

Vezani članci