Film/TV
0

"Shrek 3" otvara 4. Kid's festival

FENA
Evropskom premijerom crtanog filma “Shrek 3” u Sarajevu će 8. juna biti otvoren 4. Kid's festival.

Na današnjoj pres-konferenciji u povodu otvaranja te dječije manifestacije istaknuto je da je Kid's festival u organizaciji Ureda za međunarodnu kulturnu suradnju ViaKult Office postao najveći bh. nezavisni događaj za djecu i mlade. Ovogodišnjem Kid's festivalu prisustvovat će djeca iz cijele BiH.

U programu te manifestacije sudjelovat će razni izvođači i gosti odabrani na zahtjev djece koja su tokom godine u pismima molila da se poveća broj klovnova, mađioničara i muzičara. Ove godine djeca će uživati u predstavama umjetnika iz SAD-a, Velike Britanije, Njemačke, Holandije, Kanade i Italije.

Djeci će biti prikazana nova velika svjetska filmska ostvarenja, a bit će organizirane i edukativne i zabavne radionice.

Planirano je i druženje djece s pripadnicima policije u okviru projekta "Rad policije sa zajednicom", a namjera je da djeca u njima prepoznaju svoje prijatelje. Policija će sudjelovati i na posljednjem festivalskom danu - Danu policije, te kroz osiguranje sigurnost dolaska djece iz cijele BiH i njihovog sigurnog boravka na Kid's festivalu".

Najveći sponzori Kid's festivala su NATO i Policijska misija Evropske unije u BiH, a i ove godine EUFOR će biti dio tog velikog događaja za djecu.

Četvrti Kid's festival bit će održan od 8. do 14. juna u KSC "Skenderija" u Sarajevu, a bit će zatvoren projekcijom igranog filma "Spiderman 3".