Film/TV
0

SFF: Teen Arena čeka cool populaciju Bosne i Hercegovine

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Program Teen Arena u okviru Sarajevo Film Festivala je za sve one koji znaju da najbolje detektivske timove čine djevojčice i mačke, da likovi u filmu mogu čuti svog reditelja, da se u prvih deset minuta čitav svijet može izvrnuti naopačke i da muzika pobjeđuje sve.

Svih 11 filmova u ovogodišnjoj selekciji trude se načiniti filmsko iskustvo dostojno ozbiljne mlade publike, koja posmatra svijet na svoj način i postoji van trendova i očekivanja drugih.

Ove godine na Teen Areni najpažljiviju publiku čekaju i razgovori i predavanja sa gostima iz različitih zanimljivih oblasti bliskih svijetu filma, kao i Q&A sa režiserima.

Pored onih potpuno odraslih, posebni gosti programa koje čeka čitav grad su učesnici i učesnice Teen Action programa, grupa mladih kreativaca iz cijele BIH koji su svojim kratkim filmskim uradcima zaslužili svoje mjesto na 22. Sarajevo Film Festivalu.

TeenArena vas također nagrađuje, pažljivo pročitajte pravila nagradne igre, poručuju organizatori i pozivaju učesnike na korištenje hashtaga #TASFF.

Nagradna igra traje od 13. augusta 2016. do 20. augusta 2016. Učestvovati mogu svi oni koji postave fotku sa temom TeenArene. Budite kreativni! Tu istu fotku morate postaviti na svoj Instagram profil, koji mora biti public, na slici mora biti označen profil @teen.arena.sff (koji naravno pratite) i označite fotku hashtag-om #TASFF.

Stručni tim će svaki dan odabrati fotku dana. Za fotku dana će biti uručena dnevna nagrada. Od svih odabranih fotki dana, izvlačimo glavnu nagradu - HBO paket besplatan šest mjeseci. Dnevne nagrade su dvije karte za projekciju Teen Arena koja se održava dan poslije, a 20. augusta 2016. neće biti uručena dnevna nagrada.

Pratite Teen Arena program na YouTubeu https://goo.gl/HJmsL1 Snapchatu i Instagramu.