Objavljen trailer
22

Samuel L. Jackson se vraća kao karizmatični detektiv Shaft

Klix.ba
Tri generacije Shaftova udružit će se u novoj akcionoj komediji imena "Shaft" sa fantastičnim Samuelom L. Jacksonom u glavnoj ulozi.

U filmu ćemo gledati Jacksona kao hladnokrvnog i karizmatičnog detektiva Johna Shafta II, Jessieja T. Ushera u ulozi njegovog sina Shafta Junior , a pojavljuje se i originalni Shaft kojeg glumi Richard Roundtree.

Radnja filma prati mlađeg Shafta, stručnjaka za cyber sigurnost sa diplomom MIT-a kojeg će obučavati njegov otac, stariji Shaft, kako bi otkrio istinu koja stoji iza prerane smrti njegovog najboljeg prijatelja.

Legendardni Shaft koji je inače odsutan u životu svog sina, ipak će se odlučiti da mu pomogne. Njih dvojica zajedno će krenuti putem heroinskog podzemlja Harlema.

Sudeći prema prvim kadrovima, "Shaft" donosi mnogo originalnog Samuelovog humora kojem se raduju milioni njegovih fanova. Podsjećamo, on se kao Shaft prvi put pojavio 2000. u remakeu kultnog filma iz 1971. godine.

Novi film režirao je Tim Story, a za scenarij su zaslužni Kenya Barris i Alex Barnow.

U filmu još glume i Alexandra Shipp, Avan Jogia, Regina Hall, Matt Lauria, Titus Welliver, Cliff "Method Man" Smith i mnogi drugi.

Premijera akcije "Shaft" zakazana je za 14. juni ove godine u Americi, a film potom kreće u svjetsku kino distribuciju.