Film/TV
0

Ratni veteran nije znao ko je Brad Pitt pa je morao koristiti Google

Klix.ba
Peter Comfort i Brad Pitt
Peter Comfort i Brad Pitt
Britanskog veterana, koji je učestvovao u čuvenom Danu D i savezničkom iskrcavanju na Normandiju, holivudski glumac Brad Pitt pozvao je na set svog filma o Drugom svjetskom ratu. Peter Comfort (90) uopće nije znao ko je Pitt i morao je podatke potražiti na Googleu.

Pitt se sa Comfortom susreo kako bi razgovarali o njegovom posljednjem filmu "Fury", a veteran je priznao da se morao poslužiti internetom kako bi saznao ko je glumac. Čitava filmska ekipa se nasmijala.

"Pitt je bio veoma prijazan i šarmantan, ali ja nisam znao ko je on. Rekao sam mu 'Sve do prošle noći nisam imao pojma ko si, a zatim sam koristio Google i vidim da si glumio u dosta filmova'. Svi su se prevrnuli od smijeha kada sam to rekao. Ne gledam moderne filmove. Fan sam glumaca poput Aleca Guinessa“, rekao je Comfort.

Pitt je želio iz prve ruke čuti kako je bilo nalaziti se unutar tenka Sherman, a Comfort je posljednji preživjeli od kraljevskih husara, koji se tenkovskoj jedinici pridružio kao 21-godišnjak.

Iskrcao se na plažu Sword, 6. juna 1944. godine, iz tenka amfibije, koji je doplovio do obale. Takvo nešto njemački vojnici nikada ranije nisu vidjeli. Do kraja dana, 140 Comfortovih drugova je poginulo, a više od 350 je ranjeno. Pitt u novom filmu glumi komandanta jednog od tenkova Sherman.

"Pitt me nazvao i rekao kako želi razgovarati o tenkovima Sherman za potrebe filma. Nagovorio me da dođem i, moram priznati, iznimno dobro sam tretiran. Željeli su saznati što više informacija kako bi bili što precizniji i zatrpali su me pitanjima. Srećom, nije bilo nijednog na koje nisam znao odgovor. Ne volim pričati o tome, jer sam vidio isuviše ljudi kako ginu, ali Pitt je bio veoma ljubazan i sada jedva čekam da pogledam film", ispričao je Comfort.

Comfort je pozvan na britansku premijeru filma "Fury", koja će se održati u novembru naredne godine.