Film/TV
40

Pythonovci potvrdili okupljanje: Želimo provjeriti da li smo još smiješni

SRNA
Foto: AFP
Foto: AFP
Preostali članovi humorističke glumačke grupe "Monty Python" objavili su danas da će se ponovo ujediniti u jednoj predstavi u Londonu u julu sljedeće godine.

Michael Palin, Eric Idle, John Cleese, Terry Gilliam i Terry Jones rekli su na konferenciji za novinare da žele da provjere "da li su još smiješni".

Idle, koji će režirati predstavu, rekao je da publika može da očekuje "komediju, patos, muziku i malo antičkog seksa", prenio je BBC.

Ovo će biti njihov prvi novi zajednički projekat poslije tri decenije.

"Pythonnovci" su posljednji put nastupali zajedno prije više od 30 godina u Los Angelesu, a u Britaniji prije 40 godina.

Oni su u saopštenju rekli da će u novoj predstavi izvesti "neke od najvećih hitova "Montyja Pythona", sa modernim, tematskim, pajtonovskim preokretima".

Cleese je rekao da će biti i "nešto novog materijala". "Ljudi zaista žele da vide stare hitove, ali ne želimo da ih uradimo na predvidljiv način. Glavna opasnost je u tome da imamo publiku koja zna scenario bolje od nas", rekao je Cleese.

Idle je dodao da će u predstavi biti materijala koji nikada do sada nije izveden uživo i da će predstava ličiti na "veliki mjuzikl".

Palin je rekao da su se njih petoricala obradovala "okupljanju da bi bili luckasti" i da je to proteklo lakše "sada, kada su svi prevalili sedamdesetu".

Jones je ranije izjavio da se nada da će zaraditi mnogo novca na ovom projektu, kako bi mogao da plaća hipoteku.