Od 23. do 30. septembra
0

Prvi Međunarodni festival fantastičnog filma u Beču

Sarajevo-x.com
Na radost mnogih obožavatelja ovog žanra, Beč je dobio novi filmski festival – Međunarodni festival fantastičnog filma, prvi te vrste u Austriji.

Festival počinje danas (23.9.) u bečkom "Filmcasinu", a do narednog četvrtka prikazat će 20 filmova sa čudovištima, vanzemaljcima, ubicama i drugim strašnim i futurističnim likovima u glavnim ulogama. Skoro svi filmovi će u Beču imati svoju austrijsku premijeru.

 Filmom "The Road", australijskog režisera Johna Hillcoata, s Charlize Theron i Robertom Duvallom u glavnim ulogama, večeras će biti otvoren festival. Svoju austrijsku premijeru imat će i austrijsko-njemački film "Rammbock", a na programu festivala su i filmovi "Rubber" francuskog režisera Quentina Dupieuxa, "Srpski film" režisera Srđana Spasojevića, britanski horor "Monsters" Garetha Edwardsa i danski film "Valhalla Rising", režisera Nicolasa Windinga Refna s Madsom Mikkelsenom u glavnoj ulozi.

 U fokusu Međunarodnog festivala fantastičnog filma su pretežno američki i japanski filmovi. Japan je zastupljen fimom "Yatterman" kultnog režisera Takashija Miikesa i animacijskim filmovima "Summer Wars" Mamorua Hosode i "Ponyo" velikog majstora anime, oskarovca Hayaoa Miyazakija.

 Posebne tačke festivalskog programa su "In Memoriam" i noćni filmski program horora "Midnight Madness".