RRA
0

Prekršajna prijava protiv "Pinka" zbog "Farme"

SRNA
Savjet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) u Srbiji pokrenuće prekršajni postupak protiv televizije "Pink" zbog sadržaja u rijaliti-programu "Farma", "koji mogu da škode fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju djece i omladine".

Iz RRA je saopšteno da je, nakon ranije intervencije Savjeta RRA, televizija "Pink" uložila vidljiv napor da program "Farma" uskladi sa važećim propisima i da poslije toga nisu zabilježeni teži prekršaji Zakona o radiodifuziji, niti Kodeksa ponašanja emitera, ali da je odluka o pokretanju prekršajnog postupka donijeta zbog ranijih neprihvatljivih ekscesa u programu televizije "Pink" koja emituje ovaj rijaliti-program.

Zbog prekršaja Zakona o radiofuziji odlučeno je da se pokrene postupak i u slučaju emisije "Luda kuća" televizije "Košava".

RRA će protiv Radio-televizije Srbije (RTS) podnijeti prekršajne prijave zbog emitovanja reklama za pivo, što je nedozvoljeno u vremenskom intervalu od 18.00 do 6.00 sati. 

Riječ je o oglasnim sadržajima koji se na RTS-u emituju neposredno prije prenosa utakmica Svjetskog prvenstva u fudbalu.

Sudiji za prekršaje biće podnesene prijave i protiv svih nacionalnih emitera kod kojih su zabilježeni prekršaji Zakona o oglašavanju, dodaje se u saopštenju iz RRA.