Film/TV
10

Pogledajte trailer za novu sezonu megapopularne serije "Igra prijestolja"

Klix.ba
HBO je na svom zvaničnom You Tube kanalu objavio trailer nove, šeste sezone serije Igra prijestolja, koji je za manje od 24 sata pogledalo preko sedam miliona ljudi.

U megapopularnoj seriji Igre prijestolja svi ljubitelji moći će uživati uz intrige, zaplete i brojne neizvjesnosti, uz neizostavne scene seksa. Već ranije je objavljeno da će premijerna epizoda nove sezone biti emotovana 24. aprila u 21 sat. Serija će biti emitovana u deset epizoda.

"Igre prijestolja" je najgledanija serija u historiji HBO-a a scenarij prvi put neće pratiti objavljenu knjigu jer je autor George R. R. Martin kasnio pri zaključivanju sljedećeg poglavlja svoje serije knjiga.

U šestoj sezoni, za razliku od pete, pojavljuju se Isaac Hempstead Wright kao Bran Stark, Kristian Nairn u ulozi Hodora i Gemma Whelan kao Yara Greyjoy. Vraćaju se i Clive Russell i Tobias Menzies u ulogama Bryndena Tullyja i Edmura Tullyja koji se nisu pojavljivali od treće sezone.

Ljubitelje serije još uvijek najviše intrigira to da li je Jon Snow živ, jer je u posljednjoj epizodi pete sezone ostalo nejasno da li je mrtav ili ne.