Film/TV
0

Pjevač Iron Maidena napisao scenarij za horor film

Sarajevo-x.com
Pjevač metal grupe Iron Maiden, Bruce Dickinson koscenarista je filma koji će se premijerno predstaviti na Kanskom filmskom festivalu u maju, prenosi BBC.

Film pod nazivom “Chamical Wedding” igrat će potom na ljeto u britanskim kinima.

U filmu glumi Simon Callows u ulozi profesora Haddoa, reinkarnacije okuliste Aleistera Crowley, koji je jednom važio za najveće zlo Britanije.

Dickinson je trenutno na svjetskoj turneji sa svojim bendom.

Film režira Julian Doyle, koji je ujedno potpisnik scenarija zajedno sa Dickinsonom. Doyle je režirao video za singl benda “Can I Play With Madness” iz 1988.

Dickinson, koji ima pilotsku dozvolu, upravljat će bendovim vlastitim Boeingom 757 kako bi prijatelje doveo na premijeru zakazanu za 17. maj.

Bend bi uskoro trebao izdati kompilacijski album “Somewhere Back In Time”, koji će sadržavati pjesme iz prve decenije benda, između 1980. i 1989. godine.

Album će se moći besplatno downloadovati u maju, ali će se moći slušati samo tri puta nakon downloadovanja.

Obožavateljima će biti pružena prilika da kupe album u formi trajnog DRM-free downloada.

“Želimo pružiti današnjoj djeci šansu da slušaju muziku kao što smo je i mi prvi put slušali i iskusili, prethodno kupivši ploče”, izjavio je manager benda Rod Smallwood.

Bend bi trebao najprije započeti američku turneju, prije nego što počnu svirati na ljeto u Evropi sa prvim nastupom na londosnkom Twickenham Stadiumu.