Šta mislite o toj ideji?
797

Pikachu bi u sljedećoj epizodi mogao konačno postati Raichu

N. V.
Nakon 23 sezone i 1.121 epizode najpoznatiji Pokemon bi u sljedećoj epizodi konačno mogao doživjeti svoju konačnu evoluciju. Ashov Pikachu bi trebalo da postane svoja snažnija verzija Raichu.

Sljedeće nedjelje če biti emitovana 35. epizoda aktuelne Pokemon Journeys sezone koja se zove “I’ll get you, Pikachu!”. Sudeći prema opisu epizode moglo bi se dogoditi ono što čekamoposljednjih 20+ godina.

Glavni lik ove japanske anime je Ash Ketchum, a njegov najbolji i nerazdvojni prijatelj je pokemon Pikachu koji je u nekoliko navrata u proteklim godinama pokazao svoju drugu, snažnu stranu, a izgleda da bi sada mogao doživjeti konačnu evoluciju i preći upravo u Raichua.

Prema opisu epizode Ash (japanski Satoshi) i njegov suputnik Goh odlaze u područje gdje grupa Pikachua nastoji iskopati kamen koji bi ih pretvorio u Raichue, a navodno bi to trebalo uticati i na Ashovog Pikachua koji je do sada odbijao evoluciju.

S obzirom na to da brojni fanovi nisu oduševljeni ovom, agresivnijom verzijom Pikachua, mnoge će, ukoliko se obistini, možda i rastužiti što je došao kraj žutom ljubimcu na kojeg su navikli. No, sigurno da će biti interesantno vidjeti kako se radnja odvija sa Raichuom i da bi mnogi stari fanovi koji više ne gledaju Pokemone mogli ponovo da se vrate popularnoj animi.