Film/TV
0

Peter Jackson režiser novog King Konga

Klix.ba
Jackson na snimanju <i>Prstenova</i>
Jackson na snimanju <i>Prstenova</i>
Novozelandski režiser je izabrao džinovskog majmuna za svoj prvi projekat nakon <i>Gospodara Prstenova</i>.

Universal Pictures su objavili da će režiser Gospodara Prstenova Peter Jackson raditi novi film o King Kongu čim završi sa Povratkom Kralja, trećem filmu u fantazijskoj triologiji. Jackson će napisati scenarij zajedno sa svojom suprugom Fran Walsh i suradnicom Philippom Boyens, koji su također zajedno sa njim radili na adaptaciji J.R.R. Tolkienove triologije. Studio planira film izdati 2005. godine.

Universal također naveo da će Jackson u svom Kongu proširiti dijelove priče koji se dešavaju u džunglama Skull Islanda. Kako se moglo i očekivati, film će se snimati na lokacijama u Jacksonovom rodnom Novom Zelandu, a WETA će preuzeti vizuelne efekte. WETA će kompjuterski kreirati guste džungle i New York 30-ih godina. Da podsjetimo, ova kompanija je dosad dvije godine zaredom dobila Oscara za najbolje vizuelne efekte za svoj rad na Družini Prstena i Dvije Kule, a i treći im se vjerovatno smiješi sljedeće godine.

"Nijedan film nije zaintrigirao moju maštu više od King Konga. Pravim filmove sada jer sam vidio ovaj film kada mi je bilo 9 godina. Moj san je bio da napravim ovu klasičnu priču za novo doba", rekao je Jackson u svojoj izjavi. "Priča Konga daje sve što pripovjedač može tražiti: zanimljivu priču, nevjerovatnu akciju, dirljive emocije i legendarne likove. Baš iz ovih razloga sam počašćen što mogu biti dio ovog nasljedstva".