Jake mjere osiguranja
0

FOTO / Penelope Cruz i ekipa snimaju film na Aerodromu

FENA
Kadrovima rađenim na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, danas je nastavljeno snimanje filma "Venuto al Mondo" ("Dvaput rođen") talijanskog reditelja Sergia Castellitta u kojem glavnu ulogu tumači španska glumica Panelopa Cruz.
Foto: Fotoservis.ba
Foto: Fotoservis.ba
I današnje je snimanje realizirano pod jakim mjerama osiguranja uz veliki broj policajaca i zaštitarskih službi, a novinari su s velike udaljenosti mogli pratiti snimanje scene kada italijanka Gemma, koju glumi Penelopa Cruz, dolazi u Sarajevo.

Inače, i pri izlasku iz džipa kojim je dovezena pred ulaz u zgradu aerodroma, Cruz su od fotoreportera i novinara zaklanjali zaštitari.

Uočljivo je da je svaka scena praćena ozbiljnim i studioznim pripremama cijele ekipe filma, te glumaca i statista, kao i da se ista scena snima po nekoliko puta iz različitih uglova.

Jedna od zanimljivosti na današnjem setu bio je labrador zvani Baby, desetogodišnji službeni pas dresiran za pronalazak eksploziva, koji je bio velika atrakcija cijeloj filmskoj ekipi, te su znatan dio vremena proveli igrajući se s njim. I Baby je ponosno snimio jednu od scena kao statist.

Snimanje bi sutra trebalo biti nastavljeno na Termalnoj rivijeri Ilidža.

"Venuto al Mondo" snima se prema romanu velike italijanske spisateljice Margaret Macantini, koja je supruga reditelja Castellitta.

Radnja prati Italijanku Gemmu koja se nakon 20 godina vraća u Sarajevo sa svojim sinom da bi mu pokazala mjesto rođenja njegovog oca. Svi glavni glumci tumače uloge u vremenskom rasponu od 20 godina.