"Uzrokuju noćne more"
2

Ovo su najstrašnije serije na Netflixu: Od antologija zločina do vjerskih užasa

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
MailOnline predstavio je listu najstrašnijih serija koje su dostupne na Netflixu, a popis obuhvata naslove poput "Haunted", "The Watcher", "Dahmer", "Ratched", "OA", "The Haunting of Hill House".

Na listi koju je predstavio MailOnline našli su se naslovi koji odnose priče o tehnologiji, natprirodnim kletvama, potom rekonstrukcije zločina pa čak i horori vezani za religije.

Recenzije spomenutih ostvarenja navode da gledaoci mnoge od njih nisu uspjeli pogledati do kraja te da "uzrokuju noćne more".

"Haunted" - Antologijska serija fokusira se na horor priče ljudi koji su iskusili čudne paranormalne aktivnosti - od kuće užasa do demonske mačke koja proganja dom uz čudne urlike i šištanje.

Sve tri sezone serije dostupne su za gledanje na streaming platformi, a fanovi serije su se oglasili na Twitteru rekavši da će oni koji je pogledaju biti "prestravljeni do kraja života".

"The Watcher" - Jezivi triler "The Watcher" mnogima je uzrokovao noćne more, a oni koji žive u blizini kuće na kojoj je serija zasnovana plaše se i da joj priđu.

Horor serija priča stvarnu priču o paru kojeg je jezivi uhoda uznemiravao iz svog doma iz snova - čiji identitet ostaje misterija do danas - i mnoge ljude na internetu je ostavila u strahu.

"Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story" - Serija od deset epizoda prepričava priču o Jeffreyu Dahmeru iz perspektive njegovih žrtava i istražuje velike greške koje je policija Wisconsina napravila u vođenju istrage o ozloglašenom masovnom ubici, koji je dospio na naslovnice zbog djela kanibalizma i nekrofilije.

U emisiji je prikazano najmanje 10 incidenata u kojima su vlasti umalo privele Dahmera, ali nisu, čime je produžio niz jezivih zločina.

"Ratched" - U psihološkom trileru koji je razvio Ryan Murphy, glumi Sarah Paulson, a tumači lik medicinske sestre Mildred Ratched, sadističke negativka iz romana Kena Keseya iz 1963. "Let iznad kukavičjeg gnijezda".

Serija je zauzela prvo mjesto na Netflixovoj ljestvici nakon premijere u septembru 2020., i dok su mnogi gledaoci požurili da pohvale glumu Sarah Paulson, neki su bili uznemireni šokantnim sadržajem.

"OA" - Misteriozni duhovni triler o iskustvima bliske smrti i preživjelim traumama fokusira se na usvojenu slijepu djevojku iz Rusije po imenu Prerie Johnson.

Prerie (Brit Marling) nestaje na sedam godina, petlja s FBI-jem, a onda ponovo izlazi na površinu izliječena od sljepila nakon što je skočila s mosta.

"The Haunting Of Hill House" - Netflix je predstavio svoju horor TV seriju "The Haunting of Hill House" 2018. godine i imala je duboke efekte na neke gledaoce.

Pretplatnici Netflixa su na Twitteru otkrili da je serija toliko zastrašujuća da su se neki onesvijestili od čistog terora, dok drugi ne mogu spavati. "The Haunting of Hill House" baziran je na istoimenom romanu Shirley Jackson, koji je dva puta adaptiran na velikom platnu.

"The Haunting Of Bly Manor" - Nakon što je Netflix predstavio natprirodnu horor dramsku seriju "The Haunting Of Bly Manor", neki gledaoci su imali problema sa spavanjem.

Nakon što su gledali seriju, zasnovanu na djelu Henryja Jamesa iz 1898. godine "The Turn Of The Screw", na društvenim mrežama su mnogi podijelili svoja iskustva oporavka od jezivih scena.

"Midnight Mass" - Ograničena serija smještena je na usamljeno ostrvo Crockett - dom osramoćenog stanovnika kojeg glumi Zach Gilford, a koji se vraća nakon odsustva. Hamish Linklater glumi svećenika koji dolazi u isto vrijeme.

Njegovo pojavljivanje dovodi do neobjašnjivih i naizgled čudnih događaja, što dovodi do ponovnog vjerskog žara male zajednice.