NVO Novi put
0

Omladinski festival filma OFF i ove godine u Bihaću

Sarajevo-x.com
Od 6. do 10. novembra Bihać će biti domaćin Omladinskog festivala filma o ljudskim pravima "OFF 2009."

Bitan dio organizacionog tima OFF-a čine dvije grupe mladih, perspektivnih i nadasve vrlo vrijednih ljudi sastavljenih od diplomiranih pravnika, studenata prava, studenata bosanskog jezika i književnosti pa i učenika srednje škole, raspoređenih u grupu pravnika i grupu moderatora, koji vrijedno rade na svojim zadacima već dva mjeseca, kako bi što više olakšali rad predviđenih radionica.

U cilju što boljeg i efikasnijeg rada ovih timova te boljem prilaženju problematici kršenja ljudskih prava članovi oba tima prisustvovali su raznim konferecijama i konsultacijama.

NVO Novi put je prošle godine startovao sa OFF-om, što je bio kako kažu eksperiment sa minimalnim sredstvima koja su dobili od Ministarstva obrazovanja, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona, no međutim projekat su prepoznali i ove godine podržali Ambasada Kraljevine Norveške, Francuska Ambasada, OSCE Misija u BiH te Ministarstvo civilnih poslova. Sve navedene institucije su kazale kako je ovo zbilja sjajan projekt koji vrijedi podržati.

S obzirom da su u sklopu festivala organizirane posjete školama u sklopu festivalskog programa, a Festival se održava u bihaćkom Kinu Una i to u sve tri sale, dnevno se očekuje dolazak oko 400 posjetilaca.