U ZNAKU NASTAVAKA
25

Od videa Pamele Anderson do GOT-a: Najiščekivanije serije u 2022. godini

Piše: Ines Mrenica
Prikveli i nastavci popularnih igranih serija, fiktivne priče i one koje su inspirirane stvarnim životom očekuju nas u 2022.

Streaming servisi će otvoriti vatru iz svih raspoloživih oružja kako bi nas prikovali za televizijske ekrane i u godini pred nama.

Evo šta ćemo gledati.

Pam and Tommy

Biografska serija fokusira se na turbulentni život najpoznatije starlete devedesetih Pamele Anderson i muzičara Tommyja Leeja. Donosi niz događaja koji su uslijedili nakon skandaloznog izlaska snimka intimnog odnosa slavnog para. U predstojećoj seriji glavne uloge pripale su Lily James i Sebastianu Stanu, a "Pam and Tommy" stižu već u februaru ove godine.

House of the Dragon

U HBO-u su sigurni da publika želi još "Game of Thrones" sadržaja pa su prirpremili novi projekt ubrzo nakon finala epa. Radnja serije "House of the Dragon" smještena je stotinama godina prije događaja iz "GOT-a", a dolazi u vidu deset epizoda. U fokusu priče je opet incestuozna kuća Targaryen, s izvrsnom glumačkom postavom.

The Dropout

Amanda Seyfried igra Elizabeth Holmes na putu od poduzetnice iz Silicijske doline do osramoćene milijarderke optužene za prevaru. Po najavama iz Hulua, uz televizijski projekt "The Dropout" trebali bismo doživjeti nešto mnogo mračnije i smješnije od tipične serije temeljene na kriminalu iz stvarnog života.

The Lord of the Rings

Amazon je potrošio četvrtinu milijarde dolara samo da bi stekao prava za snimanje serije o nadnaravnom svemiru koji je osmislio J. R. R. Tolkein. O prvoj sezoni televizijske verzije "Gospodara prstenova" zna se da je smještena mnogo prije događaja iz legendarnih trilogija "Hobit" i "Gospodar prstenova", a kreatori serije su J. D. Payne i Patrick McKay.

The Crown: Season 5

Peta sezona aktuelnog dobitnika Emmyja za najbolju dramu predstavlja nove glumce koji portretiraju članove britanske kraljevske porodice devedesetih: Imelda Staunton kao kraljica Elizabeta, Jonathan Pryce kao princ Philip, Lesley Manville kao princeza Margaret, Dominic West kao princ Charles i Elizabeth Debicki kao princeza Diana. Nastavak jedne od najskupljih Netflixovih serija stiže na jesen.

The Last of Us

Američka postapokaliptična televizijska serija "The Last of Us" obradovat će armiju obožavatelja istoimene videoigre iz 2013. godine, koju je razvio Naughty Dog. HBO-ova serija prati Joela, krijumčara koji ima zadatak da prati tinejdžericu Ellie kroz SAD nakon apokalipse. Razlog za dodatno uzbuđenje je i taj da se u timu reditelja našla i bosanskohercegovačka rediteljica Jasmila Žbanić.

1899

Tvorci serije "Dark" za Netflix su proizveli prvu sezonu jednako mračne serije “1899". Osam epizoda govori o misterioznim događajima koji su pratili putovanje imigrantskog broda iz Evrope u New York. Putnici, različitog porijekla i nacionalnosti na otvorenom moru otkriju drugi brod koji je davno nestao, pa se plovidba neočekivano pretvara u noćnu moru.

Obi-Wan Kenobi

Disney+ nam donosi seriju "Obi-Wan Kenobi", u kojoj ćemo gledati Ewana McGregora i Haydena Christensena u ulogama Obi-Wana i Dartha Vadera. Vrijeme radnje je deset godina nakon događaja u "Osveti Sitha", a projekt će još jednom potvrditi status jedne od najboljih, najdugovječnijih i najisplativijih franšiza svih vremena.