Film stiže 2024. godine
13

Objavljena prva fotografija nastavka "Jokera", Lady Gaga tumačit će lik Harley Quinn

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Objavljena je prva fotografija iz nastavka "Jokera" koji nosi naziv "Folie à Deux" te prikazuje Lady Gagu i Joaquina Phoenixa.

Reditelj Todd Phillips podijelio je prvi uvid na "Joker: Folie à Deux", objavivši fotografiju na kojoj je prikazana zvijezda prvog dijela Joaquin Phoenix u naručju Lady Gage.

"Sretan Dan zaljubljenih", napisao je u kratkom opisu na Instagramu. Također, fotografija označava i prvi pogled na pjevačicu u filmu. Lady Gaga ju je također podijelila putem vlastitih profila na društvenim mrežama.

Gaga navodno glumi verziju lika iz DC Comicsa Harley Quinn, psihijatricu koja se zadesi s Jokerom prije nego što se uhvati u koštac s njegovim zlobnim putevima, prenosi Variety. Margot Robbie je ranije glumila Quinn u filmovima "Suicide Squad" i "Birds of Prey". Kaley Cuoco posudila je glas liku u tekućoj animiranoj seriji "Harley Quinn" HBO Maxa.

Gaga je potvrdila svoje učešće u nastavku "Jokera" prošlog augusta, a film je opisan kao mjuzikl.

Phillipsov originalni "Joker" bio je komercijalni hit u 2019. godini, postavši film s najvećom zaradom u historiji. Osvojio je Zlatnog lava na Venecijanskom filmskom festivalu i bio je glavni konkurent na dodjeli Oscara, zaradivši 11 nominacija i nagradu za Phoenixa za najboljeg glumca, kao i za najbolju originalnu muziku.

Warner Bros. će objaviti "Joker: Folie à Deux" u kinima 9. oktobra 2024. – pet godina nakon puštanja prvog filma.