Film/TV
3

Objavljen snimak pogibije glumca Paula Walkera

Klix.ba
Proslavljeni holivudski glumac Paul Walker poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Santa Clariti sjeverno od Los Angelesa. Do tragedije je došlo nakon što je njegov prijatelj izgubio kontrolu nad Porscheom i udario u drvo, a automobil je eksplodirao. Jedan slučajni prolaznik načinio je snimak sa mjesta događaja.

Walker i njegov prijatelj poginuli su u stravičnoj nesreći. Nažalost, niko ih nije mogao spasiti jer je vozilo planulo odmah nakon udara u drvo.

Na snimku koji je načinio jedan Amerikanac koji se zadesio na mjestu događaja vidi se kako se ljudi okupljaju oko vozila koje je u plamenu, međutim svi shvataju da je prekasno da pokušaju spasiti ljude koji su unutra te se odmiču od plamena.

Paul Walker je prije nesreće učestvovao na dobrotvojnoj priredbi svoje humanitarne organizacije Reach Out WorldWide, nakon čega su se on i njegov prijatelj uputili na probnu vožnju novim Porscheom GT.

No, zbog velike brzine Walkerov prijatelj je izgubio kontrolu nad vozilom, sletio s ceste i udario u drvo.

Prijatelji, kolege i fanovi danas ostavljaju poruke u kojima izražavaju saučešće i nevjericu zbog prerane i tragične smrti 40-godišnje filmske zvijezde.