U 20:30 sati
77

O karijeri, saradnjama i planovima: Miloš Biković večerašnji je gost Postcasta

L. K.
Sedma epizoda Postcasta bit će emitovana večeras u 20:30 sati, a gost programa je glumac Miloš Biković. Razgovor će voditi glumac Tarik Džinić, a emisiju možete pratiti na Facebook i YouTube kanalima Postfesta, kao i na portalu Klix.ba.

Postcast je podcast koji je pokrenuo studentski pozorišni festival Postfest. Ideja postcasta je promocija i afirmacija performativne i audio-vizuelne umjetnosti u Bosni i Hercegovini.

Razgovor vode i uređuju studenti Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo. Planirani su razgovori sa brojnim umjetnicama i umjetnicima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore ali i šire.

Miloš Biković je filmski i pozorišni glumac poznat po ulogama u filmovima "Montevideo, Bog te video", "Šešir profesora Koste Vujića", "Sluga", "Hotel Beograd", "Južni Vjetar"... Od pozorišnih uloga izdvajaju se uloge u predstavama "Kad su cvetale tikve" i "Dama sa Kamelijama". Bio je zaposlen na FDU Beograd kao asistent na odsjeku za glumu.

U večerašnjoj emisiji govorit će saradnji s rediteljem Nikitom Mihailkovim, glumcem Antoniom Banderasom, ali i o predstavama i projektima na kojima je ranije radio. Osim toga, najavljuje i šta planira raditi u narednom periodu.