Film/TV
0

Novi film o Supermenu "kreće ispočetka"?

Sarajevo-x.com
Nova filmska avantura jednog od najpopularnijih herojskih likova mogla bi, prema željama šefova Hollywooda, krenuti u potpuno drugačijem pravcu u odnosu na prethodne filmove bazirane na kultnom strip junaku.

Prema pisanju američkih medija, čelnici filmskog studija Warner Bros navodno nisu nimalo zadovoljni pravcem kojim je išao film "Superman Returns" iz 2006. godine, jer je povezan s ranijim filmskim ostvarenjima s Christopherom Reevesom u glavnoj ulozi, a trebao je ponuditi svojevrsno osvježenje cijele priče.

Trenutno se navodno u Warner Brosu vode rasprave o tome da li kreirati potpuno novu priču, kao što su to učinili s filmskom pričom o Batmanovim počecima "Batman Begins", koja je ostvarila odličan uspjeh na kino blagajnama širom svijeta. Mnogi su uvjereni da je bolje početi potpuno ispočetka.

Za novi projekat još uvijek nije angažovan scenarista, ali ako se Bryan Singer, reditelj filma "Superman Returns", uspije dogovoriti s filmskim studijem oko pravca novog filma, najvjerovatnije ćemo ga vidjeti u rediteljskoj ulozi i u novom nastavku.

Kompanija Marvel je koristila sličan kreativni pristup kod ovogodišnjeg blockbustera "The Incredible Hulk", budući da su odlučili zanemariti uspješnu Ang Leeovu adaptaciju također još jednog dobro poznatog strip junaka iz 2003. godine.