Sedam dana pred finale
0

Nova TV zabranila show MasterChef u BiH

Piše: N. Jamaković
Nova TV zabranila je emitovanje zabavne emisije "MasterChef" u našoj zemlji, sedam dana prije finala, potvrđeno je za Sarajevo-x.com iz ove medijske kuće. Riječ je o emisiji koja je za kratko vrijeme pobrala velike simpatije i bila je veoma gledana u našoj zemlji.

Kablovski operater Telemach obavijestio je u petak korisnike u našoj zemlji kako je prinuđen zatamniti show MasterChef koji se emituje na Novoj TV.

Kako su naveli u Telemachu, odluka je zasnovana na strogim regulatornim propisima zaštite autorskih prava Nove TV, za distribuciju i emitovanje zaštićenog televizijskog sadržaja domaće i strane produkcije izvan zakonom dozvoljene telekomunikacijske teritorije.

Potvrdu ove informacije dobili smo i na Novoj TV, gdje nam je kazano da se odluka odnosi na čitav prostor BiH.

"U svrhu zaštite autorskih prava koja se odnose isključivo na telekomunikacijsku teritoriju Hrvatske, program izvan područja RH potrebno je kodirati", obrazložili su iz ove TV kuće.

Ovaj svjetski popularni show u kojem gledatelji mogu uživati u svim mogućim kulinarskim zamislima počeo se emitirati na Novoj TV 21. marta. Iz dana u dan, stvari u Masterchef kuhinji postajale su sve ozbiljnije, a zadaci za takmičare, sve komplikovaniji. Sve se dakako odvija pod budnim okom žirija, koji je sastavljen od najboljih gastronomskih stručnjaka i znalaca.