Film/TV
0

Nova programska suradnja HRT Zagreb i Hercegovačke televizije

FENA
U Zagrebu je danas održan radni sastanak direktora Hercegovačke televizije (HTV) Mostar Vlatka Meniksa i članova Uprave HRT-a Zagreb na čelu s Vanjom Sutlićem, a na kojem je bilo riječi o suradnji između te dvije televizijske kuće.

Kako je za Fenu izjavio direktor HTV-a Mostar Vlatko Meniks, s upravom HRT-a Zagreb razgovarano je o budućem korištenju postojećeg ugovora između te dvije kuće, a koji u većem dijelu nije bio realiziran.

"Novom animacijom ugovora od ponedjeljka pristupit će se presnimavanju jednoga dijela HRT-ovog programa koji će omogućiti prikazivanje dječjih, te znanstveno dokumentarnih emisija na hrvatskom jeziku i na programu HTV-a Mostar, ali i za Hrvate Središnje Bosne putem kiseljačke televizije TV KISS, objasnio je Meniks.

Prema njegovim riječima, dogovorena je i nova tehnička suradnja čija bi realizacija trebala započeti 2008. godine, a razgovarano je i o uvođenju internetskog web portala na HTV-u Mostar preko kojeg će njihovi korisnici moći preuzimati vijesti i priloge.

Zvonko Jurišić, koji je također nazočio sastanku kao njegov inicijator, izrazio je zadovoljstvo zbog razgovora s Upravom HRT-a Zagreb te ponovio značaj hrvatskog jezika za bh. Hrvate i dodao da je ohrabren što je Uprava HRT-a Zagreb pokazala spremnost za suradnju.

Jurišić, koji je kandidat u 11. izbornoj jedinci na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj, kazao je da su mu u HRT-u Zagreb ukazali na mogućnost lobiranja za bh. medije, koji emitiraju program na hrvatskom jeziku, u Hrvatskom saboru.