Sjevernoamerički box office
0

'Night at the Museum' najgledaniji film

Sarajevo-x.com
Ovoga vikenda na prvom mjestu sjevernoameričkog box officea našao se film 'Night at the Museum: Battle of the Smithsonian' koji je na kinoblagajnama ostvario zaradu od 53,5 miliona dolara.

Savim blizu ovome filmu, ali nedovoljno za prvo mjesto, bio je i film 'Terminator Salvation', režisera Christiana Balea, koji je ostvario zaradu od 43 miliona dolara.

To što je film Bena Stillera 'Night at the Museum' uspio na kinoblagajnama zaraditi više od Baleovog filma brojni su prokomentarisali činjenicom da je film koji je ovog vikenda prvi na listi gledala 'raznovrsna' publika, dok su 'Terminatora' uglavnom gledali muškarci.

Prikazivanje naučnofantastične drame 'Terminator Salvation', u kojoj se 'ponovo' sukobljavaju ljudi i mašine, počelo je još u četvrtak tako da je ovaj film do sada zaradio ukupno 56, 4 miliona dolara.

Film koji je prošle sedmice bio prvi na sjevernoameričkom box office-u, 'Angels & Demons', ove sedmice se spustio za čak tri mjesta, jer ga je popularni 'Star Trek' uspio nadmašiti u zaradi i u trećoj sedmici prikazivanja naći se upravo na trećem mjestu box officea.

Film 'Angels & Deamons', Rona Howardsa nije uspio ostvariti ni približnu zaradu svog prethodnika filma 'The Da Vinci Code', no iz kompanije Sony Corp kažu da nisu ni očekivali da će ova adaptacija knjige Dana Browna imati uspijeh kao prethodna.

'Star Trek', režisera J. J. Abramsa ovog vikenda je zaradio blizu 22 miliona dolara, dok ukupna zarada ovog filma iznosi 183, 5 miliona dolara.

Najgledaniji filmovi ovog vikenda:

  1. 'Night at the Museum: Battle of the Smithsonian', 53,5 miliona dolara 2.'Terminator Salvation', 43 miliona dolara
  2. 'Star Trek', 21,9 miliona dolara
  3. 'Angels & Demons' 21, 4 miliona dolara
  4. 'Dance Flick', 11,1 milion dolara
  5. 'X-Men Origins: Wolverine', 7,8 miliona dolara
  6. 'Ghosts of Girlfriends Past', 3,7 miliona dolara
  1. 'Obsessed', 2 miliona dolara
  2. 'Monsters Vs. Aliens', 1,3 miliona dolara
  3. '17 Again', 1 milion dolara