Film/TV
0

Najzgodnije TV štreberke

Sarajevo-x.com
Magazin FHM napravio je listu najzgodnijih štreberki na TV-u. Riječ je o glumicama koje su zbog svojih uloga obilježene stigmom šterebera.
  1. Gillian Anderson kao Dana Scully u "Dosijeima-X

Dana Scully je bila patolog, odlično razumijevala i pamtila detalje iz raznih mitologija i uvježbana je da puca i ubije. Kad joj oduzmete pištolj, skalpel i do grla zakopčanu odjeću dobijete jednu jako zgodnu crvenokosu ženu. Međutim, sa nestankom Dosijea X, nestala je i ona. Možda se pojavi u novom X-Files filmu o kojem se šuška po holivudskim kuloarima.

  1. Jenna Fischer kao Pam u “The Office”

Možda ste ovu seriju gledali u dobra stara vremena dok je HRT2 još uvijek slobodno lutao kablovima vašeg lokalnog operatera, no nebitno sada. Ko je Pam? Ona nije tipični intelektualni štreber iako je jako dobra recepcionerka u seriji. Štreberom je smatraju jer se oblači kao baka, jako je stidljiva i lako se zacrveni.

  1. Sarah Chalke kao Elliot Reid u seriji "Stažisti”

[SLIKA]7[/SLIKA]Hoda unaokolo sa medicinskim rječnikom i čuva istoriju bolesti svakog pacijenta na dohvat ruke. Imala je nekoliko seksualnih maratona tokom neradnih dana. Poznata je i po seksualnoj fantaziji o njoj i meksičkim kradljivcima jabuka.

  1. Tina Fey kao Liz Lemon u “30 Rock"

Ona je neuredna i neljubazna anti-heroina u TV seriji "30 Rock". Obožava "Ratove zvijezda", druži se sa štreberima i piše šale za komični show. Ono što je zanimljivo o njoj jeste da se i u seriji i u privatnom životu nosi kao da pojma nema koliko je zgodna.

  1. Kari Byron kao Kari Byron u “Mythbustersima”

Kari Byron je na vrhu liste jer ona ne tumači lik štrebera, nego je stvarno štreberka. Ako ne znate ko je ona, svakim radnim danom u 19 sati na Discoveryju (evropskom) imate epizode kvazi-naučne emisije Mythbusters. Odlična je. Nego da se vratimo na Kari. Obrazovana je, pametna i nadasve zgodna. Nije li ona žena iz snova svakog štrebera?!