Sjevernoamerički box office
0

VIDEO / "Mission: Impossible - Ghost Protocol" i dalje najgledaniji

Sarajevo-x.com
"Mission: Impossible - Ghost Protocol" u kojem glavnu ulogu igra Tom Cruise i ove je sedmice ostao na vrhu sjevernoameričke top liste najgledanijih filmova.

Drugi put zaredom "Mission: Impossible - Ghost Protocol" je najgledaniji film u svjetskim kinima. Ovog vikenda, film u kojem glavnu ulogu igra Tom Cruise zaradio je 31,3 miliona dolara. Ukupno, ovaj film je do sada zaradio 134,1 dolara. Ovo je prvi put da je film Toma Cruisea "prebacio" brojku od 100 miliona dolara po zaradi nakon trećeg nastavka "Nemoguće misije" iz 2006. godine.

"Ovaj vikend bio je pravo iznenađenje. Prošle sedmice smo bili baš u zaostatku ali posljednji vikend u 2011. godini bio je bolji nego što smo očekivali" kazao je analitičar portala Hollywood.com Paul Dergarabedian.

Nakon "MI: Ghost protocol" dolazi film "Sherlock Holmes: A Game of Shadows" sa Robertom Downey Jr. u glavnoj ulozi. Ovog vikenda novi nastavak Sherlocka Holmesa zaradio je 22,1 milion dolara. Od početka prikazivanja, film kompanije Warner Bros. zaradio je 132,1 milion dolara.

"Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked", film kompanije 20th Century Fox nalazi se na trećem mjestu sa zaradom od 18,3 miliona i ukupno 94,6 miliona dolara.

U prvoj sedmici prikazivanja, novi film Steven Spielberga o Prvom svjetskom ratu "War Horse" zaradio je 16,9 miliona dolara što je bilo dovoljno za četvrto mjesto.

Na petom mjestu je triler David Finchera "The Girl with the Dragon Tattoo" koji je zaradio 16,3 miliona dolara. Film kompanije Sony u kojem glavne uloge igraju Daniel Craig i Rooney Mara do sada ima 57,1 milion ukupne zarade.

Porodična priča Camerona Crowea "We Bought a Zoo" sa Mattom Damonom i Scarlett Johansson završio je na šestom mjestu po gledanosti. Ovog vikenda zaradio je 14,3 milion a ukupno 41,8 miliona dolara.

Najgledaniji filmovi ovog vikenda:

  1. "Mission: Impossible - Ghost Protocol" 31,3 miliona dolara
  2. "Sherlock Holmes: A Game of Shadows" 22.1 miliona dolara
  3. "Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked" 18.3 milliona dolara
  1. "War Horse" 16.9 miliona dolara
  2. "The Girl with the Dragon Tattoo" 16.3 miliona dolara
  3. "We Bought a Zoo" 14.3 miliona dolara
  4. "The Adventures of Tintin" 12 miliona dolara
  5. "New Year's Eve" 6.7 miliona dolara
  6. "The Darkest Hour" 4.3 miliona dolara
  7. "The Descendants" 3.7 miliona dolara