Film/TV
0

Julia Roberts u filmu o životu ubijene Joan Root

Sarajevo-x.com
Holivudska glumica Julia Roberts je potpisala ugovor za film u kojem će glumiti poznatu aktivisticu za očuvanje divljeg života Britanku Joan Root, koja je ubijena u Keniji.

Dobitnica Oskara Julia Roberts (39) će biti i producent tog filma koji još nema naslova. Snimanje će početi u Africi naredne godine. Slavna aktivistica Joan Root je pravila nagrađivane dokumentarce o divljem životu, prije nego što je ubijena u Keniji prošle godine.

Tim Bevan iz producentske kompanije Working Title films je izjavio kako je kompanija oduševljena što je Julia pokazala svoj interes za ovaj projekat. "Uzbuđeni smo što ćemo praviti film o tako hrabroj i strastvenoj ženi", izjavio je Bevan.

U trenutku ubistva, policija u Keniji je istraživala da li je Joan ubijena zbog pljačke ili zbog njenog rada posvećenog očuvanju divljeg života u Africi.

Objava o snimanju filma je napravljena na kanskom filmskom festivalu.

U Kanu je najavljeno i da će Daniel Craig glumiti u filmu "Flashbacks of a Fool". Novi agent 007 će glumiti "ispranog" britansko-holivudskog glumca, a u filmu će se još pojaviti i Helen McCrory, Olivia Williams i Emilia Fox.