Najbolji mogući izvor
0

John Gotti Junior prodao filmska prava na svoj život

Sarajevo-x.com
Iako je u Hollywoodu snimljeno na stotine filmova i tv-serija o mafijašima, naredni film dolazi iz najboljeg mogućeg izvora. Naime, John Gotti Junior prodao je prava na snimanje filma o njegovom životu.

Četrdesetšestogodišnji sin posljednjeg, legendarnog vođe porodice Gambino Johna Gottija dogovorio je sporazum sa nezavisnom producentskom kompanijom Fiore Films. Finansijski detalji ugovora nisu poznati, ali se na filmu već radi sa produkcijskim budžetom od 15 miliona dolara.

Gotti Junior pušten je iz zatvora pušten u decembru nakon izdržavanja devet godina kazne zbog reketarenja. Gotti tvrdi da je 1999. godine napustio svijet organizovanog kriminala.

Ovih dana bivši mafijaš simultano radi na pisanju knjige i scenarija sa Leom Rossijem, koji bi trebali biti završeni do kraja godine. Kasting za glumce trebao bi biti održan u isto vrijeme, dok je snimanje zakazano za mart. Direktor producentske kuće Marc Fiore rekao je da za režiranje i ulogu filmu zainteresovan i Sylvester Stallone.

Film će biti snimljen u New Yorku, gdje je Gotti i živio i djelovao.

"Ova producentska kuća je bila spremna saslušati moje misli i uvjerili su me da će scenarij biti apsolutno precizan i da će biti fer", rekao je Gotti.

On je rekao da su dosadašnji filmovi o njegovoj porodici bili netačni, jer su bili bazirani na podacima novinara i vladinih agencija, prenosi "Associated Press".