Deset lakih komada sa...
0

Jelena Jugović, OBN: Imam tri ljubavi - turizam, novinarstvo i manekenstvo

Razgovarao: Nedžad Jamaković
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Voditeljica televizije OBN Jelena Jugović već neko vrijeme uspješno vodi emisiju "Pitajmo zajedno". Kroz njenu emisiju već su prošle mnoge zvijezde s estradnog neba, međutim, puno je onih koji emisiju više gledaju upravo zbog lijepe Jelene.

Šta se promijenilo otkad si pobijedila na takmičenju modela na OBN-u?

Na pobjedu u showu OBN star modela gledam kao odličnu početnu stepenicu u svijetu medija. Mnogo toga se promijenilo, počela sam raditi na najperspektivnijoj TV kući u BiH i ukazano mi je veliko povjerenje kada sam dobila svoj prvi samostalni projekat, talk show "Pitajmo zajedno", koji uređujem i vodim.

Ko ti je uzor u svijetu mode, a ko u svijetu novinarstva?

Uzora nemam, ali iz svijeta modelinga jako cijenim rad Christy Turlington i Adriane Lime, a kada je sedma sila u pitanju, cijenim američke voditelje talk show programa.

Ostao ti je još diplomski na Fakultetu za turizam u Užicu, gdje se vidiš - u turizmu, novinarstvu ili modelingu, ili je moguće sve to spojiti?

To su tri moje velike ljubavi, tako kada nešto voliš nije ni teško spojiti. Za sada na prvom mjestu ostaje posao voditelja i urednika, dakle televizija.

Jesu li Bosanke i Hercegovke lijepe žene?

Više puta sam bila na internacionalnim takmičenjima za ljepotu i, po mom mišljenju, djevojke s područja BiH i susjednih nam republika spadaju u red najljepših žena svijeta.

Zašto je tako lijepa i šarmantna djevojka još sama?

I mene je pogodila Amorova strijela, tako da vam mogu reći da sam zaljubljena, ali naravno ostale pojedinosti ću zadržati za sebe.

Kako se najbolje osjećaš, tip-top obučena i našminkana ili u kućnoj varijanti?

Najbolje se osjećam tip-top obučena i našminkana.

U svojoj emisiji "Pitajmo zajedno" si ugostila brojne poznate ličnosti, ko je ostavio najbolji utisak i zbog čega?

Iako je projekat tek zaživio veliku čast su mi svojim gostovanjem učinile velike zvijezde kako iz Bosne tako i susjedne nam Hrvatske i Srbije, koje sam još kao mala djevojčica gledala i divila im se. Ne bih mogla nikoga da izdvojim jer su mi svi moji gosti podjednako dragi. Ipak, pozitivnom energijom najviše zrače Enis Bešlagić, Mustafa Nadarević, Željko Bebek, Neda Ukraden i to je na mene ostavilo najjači dojam. Svakako moram spomenuti i svog organizatora Gorana, koji mi omogući da uspješno realilizujem i ugostim zvijezde.

Da li bi mogla voditi Dnevnik?

Sada mi odgovara zabavni progam i vidim se isključivo u njemu, ali opet se držim one stare izreke "nikad ne reci nikad".

Koje je najljepše iznenađenje koje ti je neko priredio?

U posljednje vrijeme doživjela sam mnogo lijepih iznenađenja, ali svakako su najdraža ona koja dolaze od dragih osoba.

Jesu li žene u BiH ravnopravne sa muškarcima i na koji način bi mogle popraviti svoj status?

Mislim da su žene u našoj zemlji snažne i sposobne da jednako uspješno obavljaju mnoge poslove kojima trenutno dominiraju muškarci. Ono što svaka žena može uraditi jeste osigurati ravnopravnost u svom okruženju, odnosno u svojoj porodici, među prijateljima i sa partnerom. Na tom nivou ravnopravnost je itekako moguća i svaka tako postignuta ravnopravnost pomaže procesu na nivou čitavog društva.