Film/TV
2

Javno gledanje utakmica Mundijala samo uz odobrenje FIFA-e

Klix.ba
Javno gledanje utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva Brazil 2014 bit će moguće samo uz licencu Svjetske nogometne federacije (FIFA).

Kako su danas saopštili iz iz BHRT-a, medijskog vlasnika licence za prijenos i emitovanje Svjetskog nogometnog prvenstva Brazil 2014 na svim broadcast platformama, svi oni koji budu željeli organizovati javno gledanje utakmica za to će morati dobiti odobrenje krovne kuće svjetskog nogometa.

Javno prikazivanje se odnosi isključivo na direktne prijenose i podrazumijeva javno prikazivanje za koje se naplaćuju ulaznice ili se vrši bilo kakva druga naplata prisustva, javno prikazivanje koje sponzoriraju kompanije koje nisu zvanični sponzori FIFA-e, javno prikazivanje koje na bilo koji način donosi zaradu organizatoru po osnovi korištenja Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu 2014. za te svrhe i javno prikazivanje kojem prisustvuje više od 5.000 gledatelja.

Kao su saopštili iz državne televizije, javno prikazivanje u kino dvoranama je zabranjeno kao i bilo kakve intervencije na sadržaju programa iz Brazila. Zabranjeno je i javno prikazivanje u političke svrhe.

Konačni rok za predaju zahtjeva je 09. 05. 2104. godine. Zahtjevi se šalju na web adresu www.publicviewing2014.fifa.com, saopštili su iz BHRT-a.