Film/TV
0

Izabrano lice koje je porinulo hiljadu brodova

Klix.ba
Dosad potpuno nepoznata Njemica Diane Kruger je dobila jednu od najtraženijih uloga današnjice, Helene Trojanske.

Ovu glavnu, i ključnu žensku ulogu filmskog spektakla o trojanskom ratu je dobila (za sada) nepoznata njemačka glumica. Za jednu od vjerovatno najtraženijih uloga današnjice, producenti filma su odlučili da ne izaberu nijednu od poznatijih glumica, da nebi njihove prethodne uloge narušile karizmu potrebnu za tako legendaran lik kao što je Helena. Troju će režirati Wolfgang Petersen, prema scenariju Davida Benioffa. Produkcija filma počinje 22. aprila u Engleskoj a kasnije se snimanje seli u Maltu i Los Cabos (Mexico).

Petersen je izjavio za THR magazin da je "Diane ne samo prelijepa žena nego i talentirana glumica sa ogromnom emocionalnom dubinom i prisutnošću". Dodao je da je uloga Helene "grandiozna i historijska legenda. Uvjeren sam da Diane ima karizmu i umijeće što je potrebno za oživljavanje ovog lika".

Diane Kruger (a.k.a. Diane Heidkrueger) je počela svoju karijeru kao balerina i fotomodel prije nego što je dobila svoju prvu ulogu u nezavisnom filmu iz 2002. godine, Piano Player. Također se pojavljivala u francuskim filmovima Mon Idole i Michel Vaillant. Uskoro će se pojaviti i u novom filmu Josha Hartnetta Wicker Park.

U Troji također glume Brad Pitt (Ahilej), Eric Bana (Hektor), Orlando Bloom (Paris), Peter O'Toole (Prijam), Brendan Gleeson (Menelaj), Brian Cox (Agamemnon), Sean Bean (Odisej), Saffron Burrows (Andromaha), Rose Byrne, Garrett Hedlund, i Julie Christie.

Za više slika Diane Kruger kliknite ovdje.