Na TV1
0

Irani i Panigrahi: Serija "Amber Dhara" je poput našeg djeteta

Klix.ba
Kashmira Irani
Mlade indijske glumice, Kashmira Irani i Sulagna Panigrahi, debitirale su ulogama Amber i Dhare u istoimenoj seriji o sijamskim blizankama, koja je osvojila gledatelje Sony Global Entertainment televizije. Nesvakidašnji scenarij, koji izlazi iz stereotipa indijskih sapunica, ali i sjajna gluma ovih dviju mladih i ambicioznih djevojaka, rezultirala je uspjehom serije, koju u BiH gledatelji mogu pratiti na TV1Mreži svake večeri od 20 sati.

Koji su vaši prvi utisci o emitovanju serije Amber Dhara?

Kashmira: Amber Dhara je bila jedna od najpopularnijih serija u Indiji. Reakcije na naše likove su bile zaista nevjerovatne.

Sulagna: Amber Dhara projekt je bio poput našeg djeteta. Nisam mogla vjerovati kada smo snimali posljednju scenu. Mi smo bili serija broj jedan na Sony Global Entertainment televiziji, kada su je emitovali u terminu od 21:00.

Amber Dhara je priča o snovima dviju djevojaka, ali scenarij će ponuditi i intrige o ubistvima i porodičnoj drami.

Kashmira: Da, do sada nikada nismo imali ovakav koncept na indijskim televizijama, u serijama ili filmovima. Serija prikazuje i njihov životni san, a to je da se razdvoje, ali i sve prepreke koje sredina u kojoj žive donose.

Sulagna: Da. Ipak mislim da su priče o njihovim snovima, ljubavi prema muzici i romantičnoj ljubavi prema suprotnom spolu glavne teme serije i ono što je čini posebnom.

Šta je ova serija učinila za vašu karijeru?

Kashmira: Pa, učinila je mnogo. Dala mi je novi identitet, svi me zovu Amber. No, osim novog imena, raduje me kada me ljudi ocijene kao dobru glumicu.

Sulagna: Ono što sam danas, to je zbog Dhare. Gdje god odem okružuju me djeca. Više od svega, uspjehom smatram činjenicu da me vole djeca.

Koliko ste vas dvije slične likovima koje ste tumačile?

Kashmira: Sulagna je veoma slična Dhari, stidljiva i strpljiva. Ali kada izgubi mir, onda postane veoma neugodna.

Sulagna: Kashmira je dominantnija, kako fizički, tako i po svojoj prirodi. Imale smo nesuglasica, no bez toga naša interpretacija ne bi bila uspješna.

Kakav je osjećaj voditi normalne, odvojene živote, nakon snimanja?

Khasmira: Fizički, lijepo je ponovo biti ti. Sada mama boravi kod mene, međutim, Sulagna i ja smo živjele život sijamskih blizanki, tako da se sada osjećam kao da sam izgubila dio svog tijela.

Sulagna: Drago mi je da sada vodim normalan život, ali živijeti sa Dharom je stvarno bilo posebno. Njegovat ću uspomene na ovo cijeli život.