Film/TV
0

Hadžihafizbegović: Vijest o nominaciji "Armina" za nagradu Oscar fenomenalna

FENA
Jučerašnja vijest o nominaciji filma "Armin" Ognjena Sviličića kao predstavnika Hrvatske u borbi za prestižnog Oscara zaista je fenomenalna, kazao je za Agenciju Fena glumac Emir Hadžihafizbegović koji je u ovom filmu ostvario glavnu ulogu Ibre, oca glavnog junaka Armina.

On smatra da biti bosanski glumac i odigrati glavnu ulogu u filmu susjedne države te biti u konkurenciji za Oscara je nešto što se ne dešava ne samo svaki dan već niti u jednom desetljeću.

Hadžihafizbegović značajnu ulogu igra i u filmu Srđana Vuletića "Teško je biti fin", koji je također kao predstavnik bh. kinematografije nominiran za Oscara.

"Svakako da to čovjeku imponuje i bio bih demagog kada bih rekao da me sinoćnja vijest nije jako obradovala. Stiglo mi je puno SMS, pismenih i elektronskih poruka, čestitke. Mislim da kontekst u kojem živimo i postratni ambijent jugoistočne Evrope ovu vijest diže na nivo nečega što nije samo umjetnost i film, ovo je malo više od igre", kazao je Hadžihafizbegović.

Uloge u oba filma ocjenjuje potpuno različitim i suprotnim, ali se i jednoj i drugoj studiozno posvetio te će mu ova godina ostati upamćena kao jedna od njegovih najplodnijih umjetničkih godina.