Dao usmeno obećanje
0

Grahovac promijenio mišljenje o Angelininom filmu

Sarajevo-x.com
Gavrilo Grahovac (Foto: Sarajevo-x.com)
Gavrilo Grahovac (Foto: Sarajevo-x.com)
Prema pisanju Nezavisnih novina, ministar kulture i sporta Federacije Bosne i Hercegovine Gavrilo Grahovac usmeno je odobrio snimanje filma režiserke Angeline Jolie "Untitled Love Story" na teritoriji tog entiteta.

"Usmeno mi je danas saopćeno iz Ministarstva kulture i sporta FBiH da je ministar Gavrilo Grahovac odobrio snimanje filma, nakon što je pročitao scenarij, te mi je obećano da ću u toku dana dobiti i pismeno odobrenje", rekao je Edin Šarkić, direktor producentske kuće "Scout Film" iz Sarajeva, koja će raditi produkciju filma u BiH.

On je naglasio da ni ne očekuje drugačiju odluku Ministarstva, jer je prije mjesec dana počeo pripremati lokacije za snimanje.

"Prije mjesec dana izdato nam je odobrenje. Producenti su mnogo novca uložili u kostimografiju i scenografiju, jer se prostori za snimanje moraju urediti, opremiti. Ne mogu sad donijeti drugačiju odluku, a da neko za to ne snosi posljedice", kaže Šarkić.

Šarkić je rekao da je posljednja opcija tužba protiv Ministarstva, ali da je uvjeren da do toga neće doći, jer nema razloga da ministar Grahovac ne izda odobrenje nakon čitanja scenarija.