OBN TV
0

Promo / "Godine Božje: Biblija se nastavlja", visoko producirana serija s milionskom publikom

Nova američka serija u 12 nastavaka "Godine Božje: Biblija se nastavlja", koja govori o ranim Isusovim sljedbenicima te prikazuje njihovu dramatičnu borbu za opstanak u složenom i opasnom svijetu, emitira se na TV OBN radnim danima u 22:30 sati.

NBC je uložio dosta novca u skupu produkciju serije, koja je u premijeri imala 10 miliona gledatelja, što je svrstava među hitove te 2015. godine. Kao takvu i TV OBN ju je ponudio gledateljima u BiH pred najveći kršćanski blagdan Uskrs.

Tematika joj je klasična, ali realizacija je dosta smjela. Židovski narod je pod rimskom okupacijom. Neki se bore za slobodu od ugnjetavanja, drugi se trude zadržati svoju moć i status. Revolucionarni zeloti nadmeću se s hramskim svećenicima za srca i umove ljudi. No Rim je izgubio strpljenje s ovom neposlušnom provincijom koja, po svemu sudeći, prihvata isključivo Božiji autoritet te se sprema rat između Rimljana i Židova, rat u kojem Židovi ne mogu pobijediti. A ipak se usred nasilja i intriga širi Isusova poruka nade i mira...

Raskošno producirana, s izvrsnom glumačkom ekipom, serija nas vodi u rane dane kršćanstva i gledatelji će vidjeti kako se malena skupina braće i sestara borila da Isusova poruka nade živi.

Glumačka je ekipa pomno odabrana i pojavljuje se nekoliko istaknutih glumaca koji su već ostvarili zapažene uloge. Richard Coyle glumi Kajfu, Vincent Regan Poncija Pilata, Juan Pablo Di Pace je Isus, a slavna Greta Scacchi u ulozi je majke Marije.

Impresivnu scenografiju osmislio je Alan Spalding, a kostime Luciano Capozzi. Izvršni producenti su Roma Downey, Mark Burnett i Richard Bedser, a mnogobrojni scenaristi su doprinijeli da svaka epizoda ima svoj pečat i bude svježa i dinamična.

Finale serije bit će emitirano na sami Uskrs/Vaskr 16. aprila odmah nakon show programa "Nikad nije kasno".