Film/TV
0

Gdje su i šta rade glumci jednog od najuspješnijih filmova?

Sarajevo-x.com
Šta se desilo sa nekima od glumaca koji su bili dio najuspješnijeg serijala naučnofantastičnih filmova "Ratovi zvijezda"? Serijal je svojevrsna bajka koja obrađuje tematiku vječite borbe između dobra i zla, smještena u svemirska prostranstva.

George Lucas, režiser, producent i scenarista filma, za Harrisona Forda postavio je odlične temelje za nadasve uspješnu karijeru, ali ostali članovi glumačke ekipe koja se okupljala oko "Ratova zvijezda" nisu se uspjeli približiti Harrisonovom uspjehu.

[SLIKA]1[/SLIKA]Mark Hamill koji je u tri filma "Ratovi zvijezda“ glumio Lukea Skywalkera, poslije se pojavljivao u mnogobrojnim televizijskim serijama, a sada ga je najlakše prepoznati u crtanim filmovima jer svoj glas posuđuje herojima animiranih filmova.

[SLIKA]2[/SLIKA]Carrie Fisher koja je glumila princezu Leiu nedavno je izjavila da nikad nije ni sanjala da će "Ratovi zvijezda“ postati tako veliki hit. Carrie je nastavila svoju glumačku karijeru prihvatajući male uloge u filmovima kao što su "Hannah and her Sisters“ Woodyja Allena iz 1986. godine i uloga u romantičnoj komediji "When Harry Met Sally“.