Nova TV još uvijek šuti
355

FTV: Nova TV je poslala ovu emisiju; Nikola: Bosanci su emitirali krivi DVD

Piše: A. Dž.
Još uvijek se ne stišava bura u vezi s finalnom epizodom kulinarskog showa Masterchef koja je gledateljima sinoć donijela dva različita pobjednika, jednog u Hrvatskoj, drugog u BiH.

Ko je pobjednik Masterchefa? Nikola Lesar ili Marko Palfi? Odgovor na to pitanje može dati samo Nova TV koja je odlučila, barem za sada, ignorirati hiljade upita koje dobija od fanova kulinarskog showa iz BiH i Hrvatske.

Finalna emisija Masterchefa u kojoj smo dobili dva različita pobjednika, Nikolu Lesara u epizodi emitiranoj na Novoj TV i Marka Palfija u onoj koju su gledali gledatelji Federalne TV, izazvala je pravu pometnju.

Unatoč neviđenom pritisku i osudama javnosti, još uvijek nema objašnjenja Nove TV. Zvanična stranica Masterchefa preplavljena je pogrdnim riječima i zahtjevima da se objasni ovaj propust. No, Nova TV još uvijek šuti.

Iz Federalne televizije su za Klix.ba ranije izjavili da su oni samo emitirali epizodu koju im je dostavila hrvatska komercijalna TV kuća. Na ogroman broj upita, gledateljima su odgovorili i putem Facebook stranice.

"FTV je emiter kupljenog programa i nema ništa sa sadržajem. Nova TV je poslala emisiju koju ste gledali i očekuje se njihovo saopćenje i objašnjenje šta se ustvari dogodilo", stoji u poruci Federalne televizije.

Za Klix.ba su još rekli da se više neće očitovati o ovom slučaju i da se za sve obratimo Novoj TV, no naši pozivi i slanje mailova su bili uzaludni.

Na svom Facebook profilu se oglasio i hrvatski pobjednik Masterchefa Nikola Lesar.

"Snimana su dva kraja da se zataška curenje informacija o pobjedniku, Bosanci su emitirali krivi DVD", napisao je Nikola. No, Federalna televizija tvrdi da je samo emitovala gotov materijal koji je na njihov FTP prebacila Nova TV.

Da li će neko priznati krivicu za ovaj propust i u najmanju ruku se izviniti gledateljima, ostaje da se vidi. Jedno je sigurno, razočarani fanovi Masterchefa se osjećaju prevarenima. Donosimo vam samo nekoliko od stotina komentara na oficijelnoj stranici Masterchefa:

"S ovim skandalom ste si upropastili cijelu sezonu i budućnost Masterchefa kao TV showa u Hrvatskoj i BiH, bacili u vjetar, zapalili sve novce koje ste uložili u licencu i snimanje! Da bar neko od vas skupi hrabrosti i udostoji se odgovoriti i objasniti gledateljima što se uistinu dogodilo i pokuša umanjiti štetu koju ste vlastitom glupošću napravili".

"Znala sam da smo jadna država al' biti toliko jadni da moramo mijenjati finalnu emisiju i tjerati jadne momke na glumu i lažnu sreću i sve vjerne gledatelje napraviti budalama? Nadam se da Vas je bar upola sram kao mene što sam Vas uopće pratila i gledala".

"Ovo je propust Nove TV i nikog drugog i oni moraju preuzeti odgovornost za ovo i svima nama ovdje objasniti šta se zapravo dogodilo", neki su od komentara.