Film/TV
0

Filmski kanali Cinestar Fantasy, Cinestar Premiere 1 HD i Cinestar Premiere HD od ovog ljeta na Telemachu

Klix.ba
Osluškujući zahtjeve svojih korisnika, kompanija Telemach nastavlja s kontinuiranim unapređenjem programskih shema te s velikim zadovoljstvom obavještava sve ljubitelje kvalitetnog programa da uskoro u programsku shemu uvrštava i nove kanale iz produkcije Cinestar.

Već od 1. augusta, sve ljubitelje filmskog programa, kao i one koji uživaju u naučnim i historijskim pričama, očekuje kanal Cinestar Fantasy na našoj analognoj kablovskoj i D3 digitalnoj televiziji, gdje će zamjeniti kanal Klasik TV koji više neće biti dio Telemach ponude.

Nova poslastica za ljubitelje filmova slijedi od 1. septembra kada Telemach na tržište Bosne i Hercegovine uvodi najtraženije filmske kanale u HD-u. Nakon brojnih zahtjeva naših korisnika donosimo vrhunske kanale Cinestar Premiere 1 HD i Cinestar Premiere 2 HD. Cinestar Premiere kanali, korisnicima Telemach grupacije bit će dostupni u digitalnoj ponudi kao samostalni paket i kao dio naprednijih Duo i Trio Grande paketa. Kanali će također biti promotivno dostupni cijeli septembar svim pretplatnicima osnovne TV usluge (Premiere 1 HD), kao i pretplatnicima digitalne TV usluge (Premiere 1 i 2 HD).

Cinestar Fantasy je jedinstveni filmski kanal posebno osmišljen za sve obožavatelje žanrova misterije, fantazije, horora, naučne fantastike. Avanture likova iz mašte, superheroja i čudovišta, očekuju sve ljubitelje neponovljivih filmskih doživljaja. Za sve one koji žele biti dio svijeta magije i fantastike, Cinestar Fantasy je prvi izbor TV kanala! Cinestar Fantasy jedini je TV kanal u regiji koji objedinjuje najuzbudljivije i najmaštovitije žanrove poput misterija, fantazije, horora, znanstvene fantastike, avanture, katastrofe, kao i filmove o superjunacima, čudovištima te nezaobilazne animacije. Za sve one koji žele biti očarani, uvučeni u svijet magije i fantastičnog, za sve koji žele doživjeti najintenzivnije filmske osjećaje, Cinestar Fantasy bit će prvi izbor TV kanala!

Proročanstva, Looper, Knjiga iskupljenja, Izvorni kod, Zla kob, Majstori iluzije, Zabranjeno kraljevstvo i Arthur i Maltazardova osveta samo su neki od TV naslova koji se emituju na Cinestar Fantasy. CineStar TV Premiere prikazuje hit filmove, filmske klasike, nezaboravne kultne filmove, festivalski nagrađivane filmove, filmove s vrhunskim glumačkim zvijezdama koji nisu bili u kino distribuciji, ekskluzivne reportaže sa snimanja filmova hollywoodskih studija, odlične serije i odabrane filmove dokumentarnog žanra.

Program će godišnje prikazivati više od 200 filmskih naslova, od toga 100 premijernih te 100 odabranih vrhunskih i najpopularnijih filmskih hitova. CineStar TV Premiere 1 HD i CineStar TV Premiere 2 HD filmski kanali koji pružaju odabir između najboljeg filmskog i serijskog sadržaja, holivudske hitove, filmske naslove europske kinematografije, ekskluzivne specijalne emisije i odlične serije. Premijerni naslovi koji su imali svjetsku kino realizaciju se prikazuju sa odmakom od svega 12-16 mjeseci od početka prikazivanja u kinima. Filmovi se ne prekidaju reklamama.

Cinestar Premiere 1 i 2 ekskluzivno će gledati korisnici Telemach grupacije. Kompanija Telemach obavještava svoje korisnike da je ovo samo nastavak najavljenih unapređenja ponude TV kanala, nakon što su nedavno u programsku shemu dodani kanali: H2 HD, TVBN i BN music, popularni kanal Nat Geo Wild HD, te Discovery ID Xtra.