Film/TV
0

Filmovi na Federalnoj televiziji u maju

Sarajevo-x.com
Scena iz filma "Isplata"
Scena iz filma "Isplata"
U maju na Federalnoj televiziji biće prikazano više od 50 filmova. Od palete filmskih žanrova izdvojićemo samo neke koji nam se čine vrijedni spomena i najave.

Američka pita 1 i 2 Ako do sada niste uspjeli pogledati ovaj film, postoji velika vjerovatnoća da imate validan razlog što niste. Da vas podsjetimo na radnju. Četiri tinejdžera neće da završe srednju školu kao junferi i svim se silama trude da do kraja školske godine učine nešto po tom pitanju.

Isplata Veliki hit majstora za akcione trilere, Johna Wooa je nešto što bi se dalo pogledati. Za razliku od prva dva navedena filma, nije igrao 569 puta na svim mogućim (i nemogućim) televizijama. Radi se o čovjeku koji obavlja važne poslove. Uslov za isplatu je da mu nakon obavljenog posla izbrišu pamćenje. Uloge tumače Ben Affleck i Uma Thurman.

[SLIKA]2[/SLIKA]Sve zbog jednog dječaka Ako niste čitali knjigu Nicka Hornbyja, "Sve zbog jednog dječaka", pokušajte to učiniti prije no što pogledate film. Ipak ako ne možete stići pogledajte toplu priču punu inteligentnog humora. U glavnoj ulozi pojavljuju se Hugh Grant i Nicholas Hoult.

8 milja Ovo je film koji je razočarao mnoge poklonike gangsta' hip-hopa. Iako je film polu-autobiografski snimljen prema liku i djelu Eminema, riječ je o iznenađujuće dobroj drami. Uloge tumače Eminem, Kim Basinger i Brittany Murphy.

Partizanska eskadrila Za Prvi maj, FTV nam je pripremila prigodan film. U 14:15 prisjetite se NOR-a uz Batu Živojinovića i Ljubišu Samardžića.

Na programu FTV naći će se i: "Tamo gdje je srce" (Natalie Portman, Ashley Judd); crtić "Mravi" (Jennifer Lopez, Woody Allen); "Mirotvorac" (George Clooney, Nicole Kidman); "Žestoki udar" (Morgan Freeman, Elijah Wood); "Stoj ili će moja mama pucati" (Sylvester Stallone); "Žene na rubu nervnog sloma" Pedra Almodovara itd.