Box-office
0

VIDEO / Film Mela Gibsona "The Beaver" podbacio u kinima

Sarajevo-x.com
Čini se da bi Mel Gibson, nakon što je dospio u javnost zahvaljujući incidentima u kojima je imao seksističke i antisemitske komentare, mogao izgubiti svoju težinu u kinima. Njegov najnoviji film "The Beaver" prikazan je u 22 kina ovog vikenda i podbacio.

Film je zaradio 104.000 dolara, sa sitnih 4.745 dolara u prosjeku po svakom kinu. Film je je izašao godinu dana nakon što je njegov ugled u javnosti već okrnjen. Gibson je i ranije, 2006. godine u pijanom stanju izao antisemitske izjave, ali je njegov ugled u javnosti dodatno pogoršan prošlog ljeta kada su se pojavili snimci na kojima je on vrijeđao svoju bivšu djevojku, govoreći joj uvredljive stvari na telefon.

"Ne mislim da je to što je Mel uradio u svom privatnom životu toliko uticalo na gledanost filam. Ovo nije rola u kojoj ljudi očekuju da će ga vidjeti", rekao je Richie Fay, predsjednik distribucije.

U filmu koji je režirala Jodie Foster i u kojem i igra, Gibson glumi depresivnog čovjeka koji komunicira jedino s lutkom. Film je do sada obišao i nekoliko festivala te dobio dobre kritike.

Prikazivanje filma će se u Americi proširiti na oko 30 kina sljedećeg vikenda. Distributeri kažu da se ovdje ipak više radi o filmu koji je za neku kućnu varijantu, nego za kino dvorane. Uprkos tome što u njemu igra glumac poput Mela Gibsona, on ipak ne privlači ljude u kona, ali distributeri se nadaju da će naići na pozitivan stav publike koja će ga gledati na TV ekranima.

Ukoliko film ne uspije privući širu publiku, to će značiti uzaludni gubitak novca, jer je u njegovo snimanje uloženo oko 21 milion dolara.