Film/TV
84

"Family Guy" šokirao fanove: Ubijen jedan od glavnih likova

Klix.ba
Popularna animirana serija šokirala je fanove širom svijeta smrću porodičnog psa Briana Griffina. Zamijenio ga je novi pas koji govori, a glas će mu posuđivati glumac Tony Sirico.

Producenti su obećali smrt jednog od likova, ali niko nije očekivao da će to biti pas Brian, koji je bio ključan u čitavom nizu zapleta i gegova u seriji.

Psa, kojem je glas posuđivao Seth MacFarlane, pregazio je automobil, a ubrzo ga je zamijenio Vinnie, "pas sa stavom", kojem glas posuđuje Tony Sirico. Sirico je široj javnosti poznat po ulozi mafijaša Paulieja Walnutsa Gautierija u seriji "The Sopranos".

"Ovo je ideja koja se pojavila među scenaristima i nekako su svi zapalili za nju. Mislili smo da će biti zabavno malo uzdrmati stvari. Počeli smo pričati o narednim epizodama i uzbuđeni smo na koji će način ova promjena uticati na dinamiku porodice i likova", izjavio je Steve Callaghan, izvršni producent serije.

Ubijanje likova u animiranim serijama čini se popularnim u posljednje vrijeme, budući da i producenti "Simpsonovih" planiraju učiniti isto.