Film/TV
0

Dokumentarac o Justinu Bieberu u Cinema Cityju

Na repertoar Cinema Cityja od 30. januara dolaze tri nova filma - "August u okrugu Osage", "!2 godina ropstva" i "Justin Biebers Believe".
"August u okrugu Osage" je film snimljen prema pozorišnoj drami nagrađenoj Pulitzerom i Tonyjem. Film već najavljuju kao potencijalnog dobitnika Oscara 2013. godine

U komediji/drami režisera Johna Wellsa igraju Meryl Streep, Dermot Mulroney i Julia Roberts. Crna komedija s nagrađivanim glumcima, "August u okrugu Osange", prati živote snažnih žena iz porodice Weston,čiji su se putevi razišli. Porodična kriza vraća ih u Oklahomu, u kuću u kojoj su odrasli kao i disfunkcionalnoj ženi koja ih je odgojila – njihovoj majci.

Senzacija filmskog festivala u Torontu, "12 godina ropstva" Stevea McQueena, je britansko-američka historijska drama, adaptacija istoimene autobiografije Solomona Northupa iz 1853., o otmici slobodnog Afroamerikanca u Washingtonu 1841. i prodaji u ropstvo u kojem je proveo 12 godina radeći na plantaži. Kritičari procjenjuju da će film biti nominiran za Oscara u više kategorija, a uloge u njemu tumače Chiwetel Ejiofor, Michael K. Williams, Michael Fassbender i drugi..

"Believe" Justina Biebera napokon je stigao! Ovaj nevjerovatni film intimno je viđenje rasprodane svjetske turneje Justina Biebera nazvane "Believe". Vidjet ćete ne samo vizuelno zapanjujuću snimku koncerata na kojima Justin izvodi svoje najveće hitnove, nego ćete dobiti i ličnu propusnicu iza pozornice kako biste posvjedočili kako je postavljena cijela turneja. Believe daje i ekskluzivan uvid u Justinov život izvan pozornice. Slijedite njegov put od dečkića koji je sanjao o nastupu na Madison Square Gardenu pa do svjetske zvijezde kakva je danas. Vjerujte u Justina Biebera.