Film/TV
201

Đuričko: Bilo bi super kada bi De Niro održao predavanje, ali i ovo je veliko

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Slavni srbijanski glumac Nikola Đuričko prisustvovao je otvorenju 22. Sarajevo Film Festivala.

"Divno je biti na festivalu, ove godine sam u žiriju tako da imam i obavezu. Radujem se što ću moći da pogledam filmove, što ću sresti neke ljude i što ću upoznati neke nove ljude", rekao je Đuričko za Klix.ba.

Đuričko je član žirija u sklopu Takmičarskog programa SFF-a za igrani film za čiju se nagradu takmiče djela "Album", "Bezbožnica", "Igla ispod praga", "Livada", "Psi", "Sljedbenica", "Srca s ožiljkom" i "Vlažnost".

"Došao sam čista srca i gledat ću otprilike jedan film dnevno jer se u konkurenciji nalazi ukupno osam djela", kazao je srbijanski glumac poznat po filmovima poput "Montevideo, Bog te video!", "Kao rani mraz", "Ivkova slava", "Mrtav 'ladan"...

Kada je u pitanju ovogodišnji specijalni gost SFF-a Robert De Niro, Đuričko je imao prijedlog boljeg iskorištavanja slavnog glumca.

"Svako ko voli i ko ne voli filmove zna za Roberta De Nira. Bilo bi super kada bi održao neko predavanje ili radionicu, to bi bilo potrebnije. Ali da on prosto dođe i da ga mi pozdravimo – i to je dovoljno veliko", zaključio je Đuričko.