"Tough Guy 453"
0

"Dječak" iz Doma Bjelave snimio novi film

Sarajevo-x.com
Vrijedni Oggi Tomić, mladić koji je odrastao u Dječijem domu Bjelave u Sarajevu, a trenutno studira u Velikoj Britaniji, završio je još jedan filmski projekat. Riječ je o dokumentarcu pod nazivom "Tough Guy 453", režisera Loreea Camerona, u kojem je Oggi direktor fotografije. Na filmu su radili brojni snimatelji sa Univerziteta Wales u Newportu gdje ovaj Sarajlija studira dokumentarni film i fotografiju.

"Tough Guy 453" je jednodnevno takmičenje u izdržljivosti i hrabrosti u kojem takmičari, između ostalog, moraju hodati kroz vatru, roniti u blatu, te savladati još niz drugih prepreka, te tako testirati svoje fizičke i psihičke sposobnosti. Jedno je od najtežih u svijetu, a mnogi takmičari tom prilikom pretrpe ozbiljne povrede. Ipak, to ne sprječava blizu 5.000 muškaraca iz cijelog svijeta da svake godine uzmu učešće u njemu.

Ovaj film je fokusiran je na Jamesa Appletona (Cambridge), čovjeka koji prošle godine nije uspio odnijeti pobjedu, ali bi ove godine trebao dobiti titulu "Tough Guy supreme". Film prati put ovog 24-godišnjaka od treniranja do samog takmičenja koje se održava svake godine u Staffordshireu (Engleska).

Trailer 28-minutnog dokumentarca možete pogledati ovdje.

Više o ovom filmskom umjetniku potražite na oggitomic.com.